Czesc, posiadam nietolerancję pokarmowa (laktozy). Jest na dużym poziomie na tyle, że gdy byłem w szpitalu na testach czy posiadam ową dolegliwość to przy teście z dmuchaniem „wywaliło skalę”. Czy od jedzenia produktów które tskową laktozę posiadają moge przytyć? Mam na myśli, czy owa nietolerancja powoduje np większe odkładanie się tłuszczu z mleka w organizmie. Słyszałem tez, ze czasami osoby z nietolerancja chudną od produktów z laktozą. Czy to prawda?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Nie, tyje/chudnie się od nadmiaru/deficytu kalorii, nie zależy to od tolerancji/nietolerancji danych składników.
Z drugiej strony skoro masz taką mocną "nietolerancję", to jak to możliwe, że możesz te produkty jeść?
A tak wnioskują po pytaniu.
Z drugiej strony skoro masz taką mocną "nietolerancję", to jak to możliwe, że możesz te produkty jeść?
A tak wnioskują po pytaniu.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
nie utyjesz przez to.
Zmieniony przez - Trapezz w dniu 9/21/2019 1:42:52 PM
Zmieniony przez - Trapezz w dniu 9/21/2019 1:42:52 PM
...
Napisał(a)
nie moge ich jeść, spożywam produkty bez laktozy (mleko bez laktozy etc). pytam z ciekawosci.
...
Napisał(a)
Nietolerancja laktozy polega na tym, że Twój układ trawienny nie wydziela enzymu - laktazy. W wyniku tego dochodzić może do wzdęć, gazów, biegunek, czy bólu okolic brzucha. W sytuacji, gdy dochodzi do regularnych biegunek jak najbardziej możesz nie przyswoić sporej części wydalonego posiłku w ubikacji. Nie ma to jednak większego znaczenia w kształtowaniu sylwetki. Skoro nie trawisz laktozy, to nie wiedzę najmniejszego sensu w tym żeby ją spożywać. Masz nabiał bez laktozy. Poza tym to czy budujesz mięśnie, czy redukujesz tkankę tłuszczową zależne jest od całości diety i treningów a nie od biegunki po laktozie.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
tak jak mówiłem - nie mam zamiaru jej spożywać. Pytam się, bo czasami są przypadki jak np. jestem w hotelu i nie mam zbytnio wpływu na to czy będzie czy nie laktoza, albo spożywam obiad u kogoś. dzieki za odpowiedz :)
...
Napisał(a)
Nitolerancja prędzej dostaniesz biegunki od takich produktów i może schudniesz jak rozwolnienia dostaniesz 

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
zaba6969tak jak mówiłem - nie mam zamiaru jej spożywać. Pytam się, bo czasami są przypadki jak np. jestem w hotelu i nie mam zbytnio wpływu na to czy będzie czy nie laktoza, albo spożywam obiad u kogoś. dzieki za odpowiedz :)
Wtedy jak najbardziej masz wpływ. W hotelu omijasz nabiał. Na pewno znajdziesz coś innego, np. jajka.
Będąc u kogoś najwyższej nie zjesz. Poza tym kto podaje nabiał? Raczej nie jest to spotykane na imprezach/spotkaniach rodzinnych. Bez wątpienia będzie wybór czegoś innego.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
mając nietolerancję to nawet przez myśl mi by nie przeszło pchać w siebie produkty, które mi szkodzą zamiast zastanawiać się nad tym zy schudnę bądź przytyję od tego 

Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!