jurek
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Poniżej link do zdjęcia z miejscem bólu, kłucie i pieczenie w dokładnym punkcie przy odpoczynku, przy bieganiu obszar bólu jest szeroki na jakieś 2cm dookoła tego punktu.
http://imageshack.com/a/img538/5717/ZdaNCr.jpg
http://commed.pl/kolano-chondromalacja-vt4338-15.html
Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę, gdyż to ja jestem ten najgorszy
Pomocne by było jakbyś napisał jak doszło do urazu, czy to sprawa przeciążeniowa czy jakiś uraz skrętny, jak do niego doszło i jak kolano zachowywało się po urazie (tzn. jak szybko uraz, jakie ograniczenie, gdzie ból itd.)
Witam. Mój opis usg. USG kolana lewego; Niejednorodna struktura więzadła rzepki w sąsiędztwie dolnego przyczepu kostnego. W miejscu przyczepu widoczne są nieregularne zwapnienia. Nie stwierdza się patologicznej ilości płynu stawowego ani w okolicznych kaletkach. Łękotki o prawidłowej grubości i strukturze położone prawidłowo.Grubość i struktura chrząstki szklistej na powierzchniach stawowych kości udowej i piszczelowej są prawidłowe.Torebka stawowa od strony tylno-przyśrodkowej jest nieco obrzękła.Sąsiadująca z nią tylna część łękotki wskazuje drobne powierzchniowe pęknięcia. Nieznacznie obniżona echogeniczność wewnętrznej warstwy więzadła pobocznego przyśrodkowego. Obraz pozostałych więzadeł okołostawowych okolicznych mięśni i ścięgien jest prawidłowy. Minimalna ilość płynu i włoknika w klatce nadrzepkowej.
Witam. Mój opis usg. USG kolana lewego; Niejednorodna struktura więzadła rzepki w sąsiędztwie dolnego przyczepu kostnego. W miejscu przyczepu widoczne są nieregularne zwapnienia. Nie stwierdza się patologicznej ilości płynu stawowego ani w okolicznych kaletkach. Łękotki o prawidłowej grubości i strukturze położone prawidłowo.Grubość i struktura chrząstki szklistej na powierzchniach stawowych kości udowej i piszczelowej są prawidłowe.Torebka stawowa od strony tylno-przyśrodkowej jest nieco obrzękła.Sąsiadująca z nią tylna część łękotki wskazuje drobne powierzchniowe pęknięcia. Nieznacznie obniżona echogeniczność wewnętrznej warstwy więzadła pobocznego przyśrodkowego. Obraz pozostałych więzadeł okołostawowych okolicznych mięśni i ścięgien jest prawidłowy. Minimalna ilość płynu i włoknika w klatce nadrzepkowej.
Niewielka ilość płynu w zachyłku nadrzepkowym. Morfologia ścięgna mięśnia czworogłowego prawidłowa. Morfologia więzadła podrzepkowego i pobocznych prawidłowa bez cech zmian pourzowych. Echogenicznośc ciała tłuszczowego Hoffy w normie. Chrząstka szklista, równa, gładka. Kłykcie równe. Łękotka przyśrodkowa jednorodna, równa. Łękotka boczna równa, niejednorodna, wystaje na około 7mm z uniesieniem torebki stawowej. Dół podkolanowy bez zmian ogniskowych. Bardzo prosiłabym o interpretację oraz czy to się kwalifikuje do zabiegu. Uraz miałam w maju ale dyskomfort czuje do dziś. Raz jest lepiej raz gorzej. Dodam jeszcze,że po urazie nie było opuchlizny. Z góry dziękuje.
Dziękuje za odpowiedz. Podrawiam.