Szacuny
17
Napisanych postów
520
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
9935
Mam problem.A mianowicie, od przedwczoraj ciągle boli mnie prawy obojczyk ponieważ źle spałam i podejżewam ze się nadwyrężył ale co najgorsze to ból nieustępuje .JAk ruszam rączką to boli:(( Złamany to na pewno nie jest ale co zrobić z uciążliwym bólem. CZy on wkrótce minie czy najlepiej udać się do lekarza<boję się !:P> ??
Szacuny
1
Napisanych postów
1
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
4
Witajcie , od paru miesięcy pobolewał mnie bark a raczej kość obojczyka.Ostatnio zaczęło mnie boleć szczególnie co parę dni pospaniu rano ( już różnie spałam z poduszką bez etc) teraz boli mnie codziennie.Ból jest tak nieznośny że ciężko mi go wytrzymać a już bez dawki ibupromu do 6 dziennie nie daje rady funkcjonować.Nie wiem co to może być boli mnie jak by kość obojczyka ból promieniuje tak że boli mnie szyja i dziąsła.Jak biorę rękę do góry jak by coś mi przeskakuje.Ostatnio pojechałam na ostry dyżur ale było tyle osób ... a że po ibupromie mi przeszło w miarę to wróciłam do domu.Dziś byłam u lekarza i wizyta skończyła się bardzo nieprzyjemnie a mianowicie miała doktor pretensje że mnie dzis nie boli i że trzeba zrobić rtg płuc ponieważ palę i może być to rak z przerzutami już na ramie ....- ręce mi opadły i wyszłam ... bo co tu komentować nawet.
I teraz się zastanawiam co to może być czy jakieś zapalenie, czy ktoś z Was miał cos takiego ?
Ortopedę mam na 30 sierpnia :) muszę poszukać prywatnie - a nasze składki wciąż płacimy ....ech
Ania
Szacuny
205
Napisanych postów
13874
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
158206
1. albo "źle" spałaś - posmaruj jakimś ketoprofenem (fastum, ibuprofen), wkrótce samo przejdzie. jak barzo boli to jakiegoś nlpz'ta doustnie (ketonal, ibuprom etc.)
2. albo jakieś zapalenie nerwu - wtedy trzeba by rozgrzewać (kopresy)
3. albo stara kontuzja - post. jak w 1.
Szacuny
17
Napisanych postów
520
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
9935
Dzięki za odpowiedzi. To na bank obojczyk tak jak jest rączka i bark to ten staw barkowy gdzie jest ramie i obojczyk.
NIe kojarze z żadnym wydarzeniem jedynie ze złym spaniem ale denrwuje mnie że ciągle boli.Przyjaciołka doradziła abym poszla do lekarza ale sama nie wiem i się boję.
Kupie dziś te maści co napisaliście ,Ibuprom wczoraj wzięłam i nic niepomógł ;(( a wrecz przeciwnie głowa mnie bolała i nie mogłam spać. Jak nie pomoże to nie wiem co zrobić bo juz 2 dzien boli;((