16 maja miałam rekonstrukcję ACL jestem po 3 rehabilitacjach i za miesiąc mam 4. Od jakiegoś dłuższego czasu ucieka mi kolano do środka i przy chodzeniu jak staję na tą nogę to bardzo boli kolano od strony wewnętrznej. Mam wrażenie jakby chciało się złożyć. Od paru dni ledwo co chodzę bo bardzo boli i nie wiem czy iść teraz do lekarza bo powiedział mi że mam przyjść jak skończę rehabilitację. Co robić?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
ja p******e 1 wizyta na rehabilitacji na miesiąc?!Nie wnikam czyje to zaniedbanie-twoje,lekarza,czy rehabilitanta,ale znajdź sobie w swojej okolicy jakiś prywatny gabinet fizjoterapii i zacznij się rehabilitować tak jak to powinno wyglądać,tj na początku minimum te 3x w tygodniu,zanim będzie za poźno i ponownie uszkodzisz to kolano.
Zmieniony przez - Vayo w dniu 2013-09-15 18:00:25
Zmieniony przez - Vayo w dniu 2013-09-15 18:00:25
...
Napisał(a)
Pierwszą rehabilitację miałam od 17 do 29 czerwca drugą od 22 lipca do 2 sierpnia trzecią od 19 sierpnia do 30 i 4 od 14 października do 25. I mam iść do lekarza na kontrol po tej rehabilitacji i nie wiem czy robić czy iść do niego w tym tygodniu z tym że mnie tak boli czy czekać do tej wizyty kontrolnej?
...
Napisał(a)
No to pisz,że chodzi o turnusy rehabilitacyjne.Tak,czy owak między turnusami też powinnaś chodzić na fizjoterapię,bo widzę,że między pierwszym a drugim był miesiąc przerwy.Także najlepiej mimo wszystko znajdź sobie coś prywatnego.Napisz też co robicie na tych turnusach i wrzuć wypis z zabiegu co dokładnie było robione
Zmieniony przez - Vayo w dniu 2013-09-15 18:31:13
Zmieniony przez - Vayo w dniu 2013-09-15 18:31:13
...
Napisał(a)
Na rehabilitacji miałam z ćwiczeń jazdę na rowerku ćwiczenia w obciążeniu i ogólne ćwiczenia na zginanie i prostowanie nogi.
Rozpoznanie: Uszkodzenia ACL kolana prawego. Skręcenie i naderwanie w obrębie(przedniego)(tylnego) więzadła krzyżowego kolana
Rozpoznanie: Uszkodzenia ACL kolana prawego. Skręcenie i naderwanie w obrębie(przedniego)(tylnego) więzadła krzyżowego kolana
...
Napisał(a)
to słabo wygląda ta rehabilitacja.Tak jak mówiłem,poszukaj czegoś prywatnego,bo bez tego nie ruszysz z tą nogą do przodu tak jak to powinno wyglądać.Po czterech miesiącach dobrej rehabilitacji mogłabyś już przymierzać się do truchtania,także sama sobie odpowiedz,czy na dzień dzisiejszy po takiej rehabilitacji jaką przeszłaś,jesteś w stanie truchtać.Samo uciekanie kolana do środka jest normalne po rekonstrukcji ACL,chodzi właśnie o to,żeby spowrotem wypracować prawidłową oś tej nogi
Zmieniony przez - Vayo w dniu 2013-09-15 19:55:11
Zmieniony przez - Vayo w dniu 2013-09-15 19:55:11
...
Napisał(a)
prywatnie hajsu troche wydasz ale będzie to o wiele bardziej skuteczne. Chodź też na basen to ogólnie wzmacnia ciało
dobry stabilizator jest jak dobra żona nigdy Cię nie zawiedzie:)
Mogę załatwić taniej produkty www.zamst.pl:)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!