Witam.
Po spożyciu białka (dotychczas tych dwóch):
https://sklep.sfd.pl/Scitec_nutrition_100_Whey_Protein-opis27099.html
oraz
https://sklep.sfd.pl/Trec_Whey_100-opis600.html
występowały (chyba) objawy alergiczne. Wrażenie, tak jakby gardło zaczęło mi się sklejać, pod sam koniec uczucie jakbym spadł na plecy (cięzko sie oddycha).
Zrezygnowałem więc z białka, bo nikt nie wiedział na co mam uczulenie (dodam, że przy spożywaniu 250g twarogu, albo 500g kurczaka nie występują takie objawy , więc skaza białkowa odpada)
Jednakże, dziś pozwoliłem sobie zjeść lody Algida Śmietankowy Nougat i wystąpiły bardzo podobne objawy jak przy spożyciu białka (tylko,że w mniejszym stopniu)
To jest skład tych lodów:
Niestety, nie potrafię znaleźć składu białka i porównać co mają podobnego.
Więc mam nadzieje, że ktoś z was może zorientuje się na co mogę mieć uczulenie.
Proszek z białka stanowczo ułatwiłby mi sprawę, więc będę zobowiązany.
Pozdrawiam.
Zmieniony przez - Elgahir w dniu 2014-05-31 17:03:05
Po spożyciu białka (dotychczas tych dwóch):
https://sklep.sfd.pl/Scitec_nutrition_100_Whey_Protein-opis27099.html
oraz
https://sklep.sfd.pl/Trec_Whey_100-opis600.html
występowały (chyba) objawy alergiczne. Wrażenie, tak jakby gardło zaczęło mi się sklejać, pod sam koniec uczucie jakbym spadł na plecy (cięzko sie oddycha).
Zrezygnowałem więc z białka, bo nikt nie wiedział na co mam uczulenie (dodam, że przy spożywaniu 250g twarogu, albo 500g kurczaka nie występują takie objawy , więc skaza białkowa odpada)
Jednakże, dziś pozwoliłem sobie zjeść lody Algida Śmietankowy Nougat i wystąpiły bardzo podobne objawy jak przy spożyciu białka (tylko,że w mniejszym stopniu)
To jest skład tych lodów:
odtworzone odtłuszczone mleko (64%), syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, olej kokosowy, syrop glukozowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (0,8%), pasta z orzechów laskowych (0,6%), preparat serwatkowy (mleko), masło kakaowe, miazga kakaowa, mleko pełne w proszku, stabilizatory (guma guar, mączka chleba świętojańskiego, karagen), śmietanka w proszku (0,3%), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), odtłuszczone mleko w proszku, aromaty, mleko odtłuszczone: koncentrat lub proszek
Niestety, nie potrafię znaleźć składu białka i porównać co mają podobnego.
Więc mam nadzieje, że ktoś z was może zorientuje się na co mogę mieć uczulenie.
Proszek z białka stanowczo ułatwiłby mi sprawę, więc będę zobowiązany.
Pozdrawiam.
Zmieniony przez - Elgahir w dniu 2014-05-31 17:03:05