Witam, mam 27 lat od jakiegoś pół roku odczuwam nadmierną potliwość, jest mi zwykle o wiele bardziej ciepło niż innym, wole chłodne pomieszczenia, ubieram się lekko najlepsza temperatura to dla mnie około 20 stopni w pomieszczeniu, co jakiś czas ( raz na tydzień czasami raz na miesiąć, a bywa i 3 razy dziennie ) mam uderzenie gorąca, oblewa mnie potem, badając puls czuje lekkie podwyzszenie ale podejrzewam że to od nerwicy lękowej którą mam zdiagnozowaną od kilku lat, uderzenie samoistnie przechodzi w ciągu kilku sekund lub minut czasami pomaga polanie się zimną wodą lub otworzenie okna, pzrez wiele lat przyjmowałam tab. antykoncepcyjne i tedy równiez miałam takie napady głownie tydzien pzred okresem, od miesiąca jednak nie biorę już tabletek mimo to ten stan się utrzymuje, zwykle siedze sobie spokojnie i nagle czuje jak oblewa mnie pot, pól roku temu miałam morfologie, cukier, cholesterol ii inne wartości dobre, jedynie mała anemia z tym że z anęmią borykam się od najmłodszych lat i zawsze na wynikach mam jej za mało, tsh wyszło mi 3,9 już niewiem co to może być, proszę o radę.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Zbadaj raz jeszcze:
panel tarczycowy,
glukoza,
crp,
morfologia + rozmaz,
mocz + kreatynina,
Dodatkowo ekg + regularny pomiar ciśnienia.
Także zgłoś się do lek med.
Można by również zająć się hormonami.
panel tarczycowy,
glukoza,
crp,
morfologia + rozmaz,
mocz + kreatynina,
Dodatkowo ekg + regularny pomiar ciśnienia.
Także zgłoś się do lek med.
Można by również zająć się hormonami.
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
EKG - robione dość regularnie ze względu na nerwicę lekową, zdarzało mi się wylądować na pogotowiu, wykonywane po 4 razy z rzędu zawsze było prawidłowe, pomimo pulsu 150, ciśnienie również wtedy było w normie, ostatnie robione ekg rok temu, od tamtej pory nauczyłam się panować na nerwicą, pomiar ciśnienia również rok temu ostatnio, raczej wykluczam sprawy związane z ciśnieniem, mocz był również robiony i jest ok.
...
Napisał(a)
Ty nie jesteś od wykluczania tylko lek med.
Jeśli masz problemy z psychiką to najprawdopodobniej jest to z tym związane. Diagnozuj więc pod tym kątem z lek spec.
Jeśli masz problemy z psychiką to najprawdopodobniej jest to z tym związane. Diagnozuj więc pod tym kątem z lek spec.
doping & zdrowie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!