Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Uderzenie w zęba/y

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 15402

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 208 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1728
W sobotę sparowałem się na treningu z kumplem. I niestety (dosłownie) nadziałem się na jego łokieć impet uderzenia skumulował się na górnej jedynce... rano zauważyłem pęknięcia na szkliwie naturalnie się przejąłem tym faktem i poleciałem na pogotowie. Pani doktor kazała mi udać się na rtg i pójść do mojego dentysty. Umówiłem się z lekarzem na jutrzejszy dzień. Muszę jeszcze zrobić zdjęcie RTG.

Pytanie do was:
Dostaliście kiedyś lutę w zęby tak, że doszło do martwicy miazgi?
Czy też raczej nie ma możliwości aby naszemu zębowi się zdechło?

Są tylko dwie rzeczy, które jednoczą ludzi- strach i interesy.
N. Bonaparte

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 267 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 7087
Podbijam, również oberwałem z ząb z dosyć dużą siłą - jak potoczyły się losy autora tematu i wypowiadających się? czy zawsze uderzony ząb obumiera?

Zmieniony przez - alex1985 w dniu 2014-08-15 18:17:12
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 134 Wiek 37 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 22648
miałeś ochraniacz?
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 504 Wiek 41 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4605
A ochraniacza na zęby używałeś?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 208 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1728
Tak ale mimo ochranicza to był bardzo mocne uderzenie:|

N. Bonaparte

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 504 Wiek 41 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4605
Aleś se pan narobił...mnie kiedyś "przydarzyło" się tylko ukruszenie zęba. Ale wtedy nie miałem założonej szuflady
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
No z ukruszeniem też miałem do czynienia... ale nie bolało mnie to tak cholernie.XD
Mam wrażenie, że ochraniacz przy tak punktowym uderzeniu CH***ja daje:P

Mam nadzieję, że na rtg pokarze, iż wszystko jest alright

Zmieniony przez - Maverikwp w dniu 2012-02-06 20:19:33

N. Bonaparte

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
A czego używasz do ochrony zębów - jakiś standardowy ochraniacz czy coś z wyższej półki?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
http://sklep.smjsport.pl/produkt.php?id=1598

jak go kupowałem to był o 100% droższy:|

Zmieniony przez - Maverikwp w dniu 2012-02-06 20:21:11

N. Bonaparte

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 63
Kiedyś oberwałem od kumpla na treningu i popękały mi dolne jedynki, dwójka się ukruszyła. Te pęknięcia po jakimś czasie jakby znikły... :-/ Od tego "wypadku" myję zęby pastą Sensodyne PRO SZKLIWO
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
sinus0pl
Kiedyś oberwałem od kumpla na treningu i popękały mi dolne jedynki, dwójka się ukruszyła. Te pęknięcia po jakimś czasie jakby znikły... :-/ Od tego "wypadku" myję zęby pastą Sensodyne PRO SZKLIWO

A porządne miałeś te pęknięcia? Bolały Cię te zęby przy np gryzieniu żarełka?

N. Bonaparte

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 63
Tak, bolały. Tam gdzie było ukruszone bolało nawet jak dotykałem językiem. Później samo przeszło. P.S. Miałem w czasie tej akcji ochraniacz
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

sukcesy w zawodach-pytanie

Następny temat

Złamany nos

Spalanie
Polecane artykuły