Udka w sosie własnym duszone z cebulą by Malinowa
Składniki:
- 1 kg. udek z kurczaka ( lub pałek, skrzydełek.)
- 2 duże białe cebule
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka oleju
- 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
- sól, pieprz
Przygotowanie :
1. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy pokrojoną cebulę , udka i posypujemy przyprawami - podsmażamy na dość mocnym ogniu do zrumienienia.
2. Dodajemy czosnek, zmniejszamy ogień do minimum , przykrywamy przykrywką i dusimy przez ok. 1 h. , mięso z cebulą pod wpływem temperatury same puszczą soki, absolutnie nie trzeba podlewać tego wodą
Podajemy z ryżem bądź ziemniaczkami
Wartości ( 1 udko ) :
125,6 kcal
B: 15,2 g
W: 0,0 g
T: 7,2 g
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2017-02-25 21:55:15

Składniki:
- 1 kg. udek z kurczaka ( lub pałek, skrzydełek.)
- 2 duże białe cebule
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka oleju
- 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
- sól, pieprz
Przygotowanie :
1. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy pokrojoną cebulę , udka i posypujemy przyprawami - podsmażamy na dość mocnym ogniu do zrumienienia.
2. Dodajemy czosnek, zmniejszamy ogień do minimum , przykrywamy przykrywką i dusimy przez ok. 1 h. , mięso z cebulą pod wpływem temperatury same puszczą soki, absolutnie nie trzeba podlewać tego wodą

Podajemy z ryżem bądź ziemniaczkami
Wartości ( 1 udko ) :
125,6 kcal
B: 15,2 g
W: 0,0 g
T: 7,2 g
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2017-02-25 21:55:15
2
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html