W jaki sposób wliczać udko gotowane z kurczaka obrane ze skóry? Zważyć przed gotowaniem np 300g i odjąć kości które zostało po zjedzeniu np 40g i wychodzi 260g zjedzonego udka? Czy wliczyć wagę ugotowanego obranego udka i wklepać w apke?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
waga ---- obróbka--- jedzenie--- kosci na wage i odejmujesz od pierwszej wagi ( ja przynajmniej tak robie )
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Dokładnie tak, najprościej i najszybciej, jak monkey, zjesz, później zwazysz i już masz wynik. Narobiliscie mi smaka i już wiem co dzisiaj będzie na obiad :D
...
Napisał(a)
Problem w tym, że miałem zjeść 200g udka już ta ostateczna waga po kościach, lecz ugotowałem niechcący całe udko które ma 300g i po obraniu mięsa jest 138g a kości 48g i kij wie jak to teraz liczyć skoro chciałem 200g a tu co innego wyjdzie :/ Chyba rozumiecie co mam na myśli
...
Napisał(a)
Chyba sobie odetne z obiadu 50g mięsa i powinno być to samo, czy to duża różnica będzie?
...
Napisał(a)
Jak to miałeś zjeść? Wiesz na czym polega umiejętne zbilansowanie składników odżywczych w diecie? Na tym, że jak w jednym posilku zjesz 300g mięsa a powinieneś 200g to w innym jeść 100g lub korygujesz to kolejnego dnia.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Ułożylem sobie wczoraj dzisiejszy jadłospis bym nie miał problemy z rozdzielaniem produktów na kolacje
...
Napisał(a)
Jak wyżej, nie masz się co spinać, jak zjadles 300 g to w następnym 100 zakładając że przypada Ci 200 na porcje. Nie przejmuj się takimi sprawami bo zaraz Ci się odechce diety
...
Napisał(a)
Nie no spokojnie diete trzymam luźno rok :D Jeżeli chodzi o rozkład to róźnie mam, dziś ustaliłem takie 200, żeby mieć gotowy jadłospis bo jakbym zjadł 300 to mi na +kcal wyjdą a aktualnie trzymam sobie wage, a udko jem 1-2 tygodniowo więc nie ma co go zostawiać na następny raz ( nie wyrzuciłem XD )
...
Napisał(a)
kości raz zważ i potem juz nie waż ich więcej duzej różnicy nie będzie w kosciach.
Tylko wtedy w tabelach kalorycznych musisz dać mięso z uda kurczaka
Bo jak dasz udo kurczaka to te tabele już obejmują masę kości
Tylko wtedy w tabelach kalorycznych musisz dać mięso z uda kurczaka
Bo jak dasz udo kurczaka to te tabele już obejmują masę kości
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
anubis84kości raz zważ i potem juz nie waż ich więcej duzej różnicy nie będzie w kosciach.
Tylko wtedy w tabelach kalorycznych musisz dać mięso z uda kurczaka
Bo jak dasz udo kurczaka to te tabele już obejmują masę kości
Mam do Ciebie pytanie, mięso z ud kurcząt w porcji no i 250 gr za ma 20 tłuszczy a takie ze skórą? Ogólnie zdjął bym ta skórę ale ona jest najlepsza
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!