Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Udko z kurczaka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 5433

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 179 Wiek 22 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 6731
W jaki sposób wliczać udko gotowane z kurczaka obrane ze skóry? Zważyć przed gotowaniem np 300g i odjąć kości które zostało po zjedzeniu np 40g i wychodzi 260g zjedzonego udka? Czy wliczyć wagę ugotowanego obranego udka i wklepać w apke?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34742 Napisanych postów 25146 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282588
waga ---- obróbka--- jedzenie--- kosci na wage i odejmujesz od pierwszej wagi ( ja przynajmniej tak robie )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 72 Napisanych postów 888 Wiek 6 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 8496
Dokładnie tak, najprościej i najszybciej, jak monkey, zjesz, później zwazysz i już masz wynik. Narobiliscie mi smaka i już wiem co dzisiaj będzie na obiad :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 179 Wiek 22 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 6731
Problem w tym, że miałem zjeść 200g udka już ta ostateczna waga po kościach, lecz ugotowałem niechcący całe udko które ma 300g i po obraniu mięsa jest 138g a kości 48g i kij wie jak to teraz liczyć skoro chciałem 200g a tu co innego wyjdzie :/ Chyba rozumiecie co mam na myśli
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Chyba sobie odetne z obiadu 50g mięsa i powinno być to samo, czy to duża różnica będzie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78019 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766910
Jak to miałeś zjeść? Wiesz na czym polega umiejętne zbilansowanie składników odżywczych w diecie? Na tym, że jak w jednym posilku zjesz 300g mięsa a powinieneś 200g to w innym jeść 100g lub korygujesz to kolejnego dnia.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Ułożylem sobie wczoraj dzisiejszy jadłospis bym nie miał problemy z rozdzielaniem produktów na kolacje
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 72 Napisanych postów 888 Wiek 6 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 8496
Jak wyżej, nie masz się co spinać, jak zjadles 300 g to w następnym 100 zakładając że przypada Ci 200 na porcje. Nie przejmuj się takimi sprawami bo zaraz Ci się odechce diety
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Nie no spokojnie diete trzymam luźno rok :D Jeżeli chodzi o rozkład to róźnie mam, dziś ustaliłem takie 200, żeby mieć gotowy jadłospis bo jakbym zjadł 300 to mi na +kcal wyjdą a aktualnie trzymam sobie wage, a udko jem 1-2 tygodniowo więc nie ma co go zostawiać na następny raz ( nie wyrzuciłem XD )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17763 Napisanych postów 132940 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464506
kości raz zważ i potem juz nie waż ich więcej duzej różnicy nie będzie w kosciach.

Tylko wtedy w tabelach kalorycznych musisz dać mięso z uda kurczaka

Bo jak dasz udo kurczaka to te tabele już obejmują masę kości

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
anubis84
kości raz zważ i potem juz nie waż ich więcej duzej różnicy nie będzie w kosciach.

Tylko wtedy w tabelach kalorycznych musisz dać mięso z uda kurczaka

Bo jak dasz udo kurczaka to te tabele już obejmują masę kości

Mam do Ciebie pytanie, mięso z ud kurcząt w porcji no i 250 gr za ma 20 tłuszczy a takie ze skórą? Ogólnie zdjął bym ta skórę ale ona jest najlepsza
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kaloryczność produktu

Następny temat

Dieta redukcyjna.

Alldeynn
Polecane artykuły