Panowie jak liczyć udko z kurczaka? Bo według Fitatu ma 160 kcal/100g, a zaś przy innych 125/100g oraz ilość tłuszczu również odgrywa znaczna różnice? przy dużych ilościach te 35 kcal ma znaczenie, wiec jak to liczyć ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Nie ma złotego sposobu na to. Albo godzisz się na jakieś tam przekłamanie i liczysz szacunkowo lub zawsze odliczasz mniej więcej ten sam % części niejadalnych. I ja bym tak robił. Albo bawisz się w matematyka i liczysz przed pieczeniem, po pieczeniu później minus wartość elementów, których nie zjadłeś i tutaj np skórę musisz potraktować osobno. Ale szczerze to nie znam nikogo kto by się tak dokładnie w to bawił. Licz szacunkowo albo zamień sobie udko na pierś coś innego :)
Szkoda nerwów :)
Zmieniony przez - Krzysiekxxx w dniu 2019-11-11 15:10:28
Szkoda nerwów :)
Zmieniony przez - Krzysiekxxx w dniu 2019-11-11 15:10:28
1
...
Napisał(a)
Nie skupiałbym się na takich szczegółach. Ale zawsze możesz zważyć udko przed obróbką i części niejadalne po jedzeniu (tu też pewne uproszczenie, że kość to w 100% kość, ale jak się uprzesz).
...
Napisał(a)
Niestety nigdy nie będziesz w stanie określić z dokładnością 100 procentową ilości kalorii i składników odżywczych w niektórych produktach. Problem w szczególności dotyczy produktów, które są źródłami białka i przy okazji zawierają również sporo tłuszczów. Przykładem tutaj może być karkówka, szynka, łopatka, boczek, łosoś. Jeden z elementów może zawierać 10 procent tłuszczów, a inny 30 procent, co przy 200 gramach daje możliwość pomyłki nawet o 40 gramów tłuszczów, a to daje 450 kalorii. W takiej sytuacji należy sensoryczne ocenić czy dany element ma bliżej dolnej granicy,czy jednak trochę więcej tłuszczów.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Z udkiem jest różnie, jedno mzoe być ze skórą, inne bez, jedno mniej kosci inno wiecej, przyjmij wartość tabel z których aktualnie korzystasz.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
ja zawsze biorę dane z potreningu - 100g razem z kością liczone 11g białka i 6,5g tłuszczu
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
zależy która ćwiartka, jak podzielisz kuraka na 4 cześci to 2 bdą z nogami a dwie bez. Licz jako całego kurczaka
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Ja liczę ćwiartki , dramstki ( pałki ). Udko jako jedna całość ( mięso z ud ). Różnice są tak małe że przy 200g nie ma sobie co głowy zawracać
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Też czy sobie czy ludziom zawsze liczę to tak samo.
Nie ma co świrować, zwłaszcza, że dla wielu osób jak idą do sklepu to czy są to pałki, czy jest udo, czy ćwiartka, to to wszystko jest udkiem...dla mnie z resztą też - jak idę kupić udka to kupuję wymiennie raz to, raz tamto.
Nie ma co świrować, zwłaszcza, że dla wielu osób jak idą do sklepu to czy są to pałki, czy jest udo, czy ćwiartka, to to wszystko jest udkiem...dla mnie z resztą też - jak idę kupić udka to kupuję wymiennie raz to, raz tamto.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Jak policzyć spalanie treningu? Przygotowanie do diety
Następny temat