Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Uginanie nóg na maszynie siedząc a leżąc

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 366

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 16 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1851
Cześć,
Na siłowni gdzie chodzę są dwie maszyny na "dwójki" tzn uginanie nóg na maszynie siedząc, a druga maszyna to uginanie nóg w pozycji leżącej na brzuchu. Pytanie moje brzmi, czy jedna z tych maszyn nie jest czasem gorsza od drugiej? Zaciekawiło mnie to jak usłyszałem, że jakiś trener mówił do swojego podopiecznego, że to nie ma różnicy, jednak z anatomicznego punktu widzenia jakoś wydawało mi się inaczej. Tak samo słyszałem na jakimś podcaście, że prostowanie nóg w pozycji siedzącej jest dosyć nie korzystne dla naszych kolan i jak już to byłoby to lepsze gdyby się leżało ale takie maszyny to zazwyczaj były w "mordowniach" kiedyś. Czysta ciekawość.

Pozdrawiam.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78019 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766910
Ogólnie rzecz biorąc to rzeczywiście nie będzie tutaj specjalnej różnicy. Szczególnie dla osoby początkującej, z jaką prawdopodobnie rozmawiał trener personalny. W obu przypadkach w największym stopniu angażowane będą mięśnie dwugłowe uda i właśnie to tego służy to urządzenie. Leżąc na brzuchu, zawsze jednak jest większa możliwość napięcia pośladków. W sytuacji, gdy siedzimy niestety nie będzie to możliwe. Zakładam jednak, że pośladki będą angażowane do pracy w innych ćwiczeniach, a nie akurat w tym. Sugeruję więc robić na tym urządzeniu, którym czujesz się lepiej.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Środki dopingujące - jak stosować?

Następny temat

Problemy z erekcją i libido - porady

Alldeynn
Polecane artykuły