Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
37
Biegam duzo i regularnie na tetnie wyzszym (lub sporo wyzszym) niz zalecane do czerpania energii z tluszczyku. Tylko takie tempo lubie i nie bede sie zmuszac do innego.
Czy schudne na samym ujemnym bilansie? W koncu organizm z czegos musi czerpac energie jesli jej za malo otrzymuje? Jaka redukcja bylaby w takim razie idealna - zeby miec sile biegac, ale wyraznie chudnac?
Dodam, ze jestem kobietka, mam 19% tkanki tluszczowej, niezla kondycje i od listopada karnet na silownnie. Bieganie ma jednak priorytet.
Szacuny
25
Napisanych postów
4510
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
30521
jesli sporo biegasz i masz zamiar cwiczyc na silowni to zacznij od bilansu zerowego. Ujemny bedziesz sobie wyrabiac treningiem:). Jesli z kolei przyjmiesz za duzy deficyt z kcal, do tego trening (przy aerobach z tetnem wyzszym niz odpowiednie do spalania fatu => 60-75%) to ci poleci sporo z miesni.
Szacuny
119
Napisanych postów
5388
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
111118
jaka redukcja bylaby w takim razie idealna - zeby miec sile biegac, ale wyraznie chudnac?
Zależy co masz na myśli pisząc miec sile biegac. Jeżeli chodzi o poprawę wyników raczej nie da się tego pogodzić, albo jedno albo drugie.
Jeżeli chodzi Ci tylko o utratę tkanki tłuszczowej bez biegania w zakresie czysto tlenowym (aeroby) to jak najbardziej. Każda przemyślana dieta poza low-carb będzie odpowiednia.
Szacuny
92
Napisanych postów
3767
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
29908
Proponuje zakupic aminokwasy rozgalezione BCAA (najlepiej mega capsy,wychodza korzystniej) i glutamine - zbudujesz troche suchej masy miesniowej i zapewniam Cie,ze bedziesz miec sile na treningach i oczywiscie schudniesz.
Szacuny
733
Napisanych postów
31016
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
94344
Poniewaz
a) BCAA - maja potwierdzane badaniami wplyw na redukcje tk. tluszczowej i ochrone miesni <nie wielka>, ale temu wspomaganiu tzreba pomoc <czytaj dieta strikte redukcyjna i treningi>, same w sobie nei sa fat burnerami,a jedynie wspomagaj<cos mniej wiecej tak jak polska wspomaga demokracje w rosji>
b) glutamina - tu znacznie gorzej badania nei poazuja nic ciekawego ,ani nie jest tak naprawde antykataboliczna, ani nie ma impactu na redukcje a i jej ilsoci wchlaniane z przewodu pokarmowego sa powiedzmy szczeze umowne. Przydatnosc jej jest zerowa a koszty ogroma= strata kasy = masa frustracji
BCAA mozna zamienic na poprostu dobrej jaksoci bialko serwatki ikazeiny na to samo wyjdzie
Szacuny
6
Napisanych postów
1234
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
13825
niejestem jakims typowum znawca jak WY ale wydaje mi sie ze Qazar ma racje moze glupie porównanie ale to tak samo jak robienie masy na najlepszych suplach swiata i w diecie miec 30 g bialka miłych przyrostów masy :) ps azar jak sie wciepuje fotki ??????odpowiedz w moim temacie Moja Redukcja :)