Jako naleśnik określa się danie wykonane z mąki, które smaży się na patelni. Nie jest do końca ustalone kto dokładnie i gdzie jako pierwszy zrobił naleśniki. Bez wątpienia są one znane na całym świecie od setek lat. Mogą one być z:
- owocami,
- twarogiem,
- piersią z kurczaka,
- wieprzowiną,
- jogurtem,
- odżywką białkową,
- serkiem wiejskim,
- warzywami.
Naleśniki mogą być przygotowywane z różnych mąk. Niestety nie każda jest do tego odpowiednia. Z reguły wykorzystuje się mąkę pszenną, która pod względem jakości nie jest zbyt dobra. Można użyć mąki owsianej, gryczanej, jaglanej, czy ryżowej. Każda z nich da inną strukturę naleśnika. Niestety wspomniana przez Ciebie mąka koksowa nie jest ku temu odpowiednia. Naleśnik taki będzie na tyle kruchy, że rozpadnie się i nie zawiniesz w niego farszu. Mąka ta może stanowić pewien procent, ale nie całość.

Moderator działu Odżywianie
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
https://www.sfd.pl/Naleśniki_bez_węglowodanów_LC_-t1091968.html tylko to bardziej takie placuszki, a nie naleśniki co można w nie coś zawinać
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
A oprócz tego fajne są też placuszki: twaróg + mąka koko (jakieś 40g) + jajko + łyżeczka proszku do pieczenia. Na patelni się rozwalają, ale w piekarniku wychodzą fajnie, takie serniczki z kokosowym posmakiem.
Generalnie mąkę koko można jeść na surowo.
Zmieniony przez - kamilka54 w dniu 2018-11-06 14:23:31