Do jakiego momentu (jak wysoko) unosić hantelki w unoszeniu bokiem w górę? Niektórzy mówią że 70 stopni, niektórzy 90, a jeszcze inni podnoszą je niemal ponad głowę.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Na wysokość barków. Wiele się mówi o tym,ze ręce powinny być proste,a dłonie skierowane jakbyś wylewał wode z szklanki. Wg. mnie te wsztstkie rady są g**** warte. Grunt by Twoje barki podnosiły ramiona. To ona mają pracować,nie kaptury czy tricepsy. Podnosząc powyżej lini barków pracuje akton przedni,nie boczny. Podnosząc do jakiegoś stopnia to tak jakbyś wyciskał do iluś cm nad klatke.
....::::I CaN ReaD YouR MinD::::....
....::::OpeN YouR MinD AnD DrEaM WitH Me....YoU MusT FiGhT FoR YouR FrEeDoM iF YoU WanT Be FreE....
...
Napisał(a)
Ani 70 ani ponad głowę, nieco ponad 90 stopni. Koncentrując się na łokciach, a nie dłoniach (w miarę równy poziom nadgarstka i łokcia).
Poza tym w razie wątpliwości polecam Atlas Ćwiczeń Michaiła
Poza tym w razie wątpliwości polecam Atlas Ćwiczeń Michaiła
...
Napisał(a)
Ok, toteż tak będę podnosił :) Dzięki za pomoc, wręczam oczywiście sogi :) A jeszcze jedno pytanko, czy łokcie powinny być wyżej od nadgarstków? Bo spotkałem się z tym, że łokcie właśnie powinny być wyżej jak w każdym innym ćwiczeniu na barki oprócz wyciskań.
Zmieniony przez - Bartass89 w dniu 2008-03-08 18:11:44
Zmieniony przez - Bartass89 w dniu 2008-03-08 18:11:44
...
Napisał(a)
najlepiej podnosić sporo ponad głowę. tylko trzeba pamiętać aby od początku ruchu do momentu gdy będziemy w pozycji "na chrystusa"
trzeba mieć nadgarstki w tej samej linii z łokciami.

Pane moderatore, prose ne ubija tematu
To se ne da!
...
Napisał(a)
Aksony boczne pracują do momentu aż ramiona będą równoległe w stosunku do podłoża. Łokcie muszą być cały czas w jednej linii z nadgarstkami.
...
Napisał(a)
mylisz się paweł
Pane moderatore, prose ne ubija tematu
To se ne da!
...
Napisał(a)
masz rację pysio, przesadziłem z tym, że na wysokość poziomu. Ramiona trzeba unosić trochę powyżej linii barków, a w końcowej fazie ruchu sztangielki powinny być na wysokości czubka głowy. Ale na pewno nie sporo nad głowę jak mówisz.
...
Napisał(a)
Ja robię to ćwiczenie z lekko ugiętymi łokciami(bo potem może boleć w łokciu), uchwyt młotkowy, staram się unosić powyżej linii barków, natomiast mam pytanie o liczbę powtórzeń. Ile powtórzeń powinno być w tym ćwiczeniu przy stażu ponad 0,5 roku? Słyszałem, że barki lubią dużą liczbę powtórzeń, ale jak dużą?
...
Napisał(a)
przeciez u kazdego z was jesst inaczej wiec on sam musi wyczuc odpowiedni moment gdzie ma konczyc ruch i schodzic w dol. JEdni musza krecic nadgarstkami i uginac lokcie inny po prostu z wyprostowanymi rekoma jada do gory i jest git.
wiec musisz sam zczaic jak ci dobrze wchodzi.
wiec musisz sam zczaic jak ci dobrze wchodzi.
Pomogłem, wyraź swoją wdzięczność za mój poświęcony czas
...
Napisał(a)
Ugięcie łokcia,a zarazem trzymanie nadgarstka powyćej lini łokcia daje możliwość pracy na większych ciężarach co przenosi się na symulacje mięśni naramiennych. Co do liczby powtórzeń jest to sprawa bardzo indiwidualna,ale lepiej trzymać się tych 12-tu maxymalnie i experymentować z ciężarem i stymulacją.
....::::I CaN ReaD YouR MinD::::....
....::::OpeN YouR MinD AnD DrEaM WitH Me....YoU MusT FiGhT FoR YouR FrEeDoM iF YoU WanT Be FreE....
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!