...
Napisał(a)
...
Napisał(a)

Nie napisałeś za wiele o sobie, ani jakie plany masz za sobą, cel treningu więc tak orientacyjnie można coś powiedzieć o planie treningowym.
Słabo w całym planie treningowym wypadają mięśnie naramienne. Nie masz na nie żadnego sensownego wyciskania. Dlatego w drugim dniu góry ciała zamiast unoszenia na tył barku daj wyciskanie ze sztangą nad głowę żeby dać naramiennym jakieś sensowne bodźce treningowe.
W przypadku pierwszego treningu dołu ciała dałbym nieco większą objętość treningową bo 3 serie przysiadów i martwego ciągu to dość mało jak na tak duże partie mięśniowe. W pozostałym treningu dołu ciała też można nieco zwiększyć ilość serii.
Brzuch możesz dać po jednym ćwiczeniu w każdym dniu treningowym tak aby te ćwiczenia były różnorodne, a nie tylko na proste brzucha.
Można by było jakieś drobne poprawki powprowadzać ale ogólnie plan treningowy nie jest zły. Warto się przyjrzeć objętości treningowej bo jak staż jest sensowny to nią można pomanewrować w ćwiczeniach podstawowych. Poza tym pilnuj diety i progresji w ćwiczeniach podstawowych i będzie dobrze.
Polecamy również: Trening góra dół: jak rozpisać? Gotowy plan treningowy!
Zmieniony przez - rion10 w dniu 2022-11-21 16:29:55
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
U mnie uwagę przykuło dokładnie to samo co napisał kolega wyżej, miesnie naramienne w treningu gory mocno zaniedbane i w treningu dołu zwiększ objętość a tak generalnie wygląda okej. No i właśnie tez uwazam ze jak masz faktycznie duzy staz treningowy to mozna pokombinowac troche z objetoscia w tym planie , malo danych troche zeby móc w pełni stwierdzić czy plan jest dla Ciebie wystarczajaco dobry.
...
Napisał(a)
Erwinoos sorki za pomyłkę tego wyżej miałem zbanować
Zmieniony przez - rion10 w dniu 2022-11-22 19:03:43

Zmieniony przez - rion10 w dniu 2022-11-22 19:03:43
...
Napisał(a)
nie strasz już tak na przyszłość 

...
Napisał(a)
Spokojnie jesteś merytorycznym użytkownikiem więc to tylko niefortunna pomyłka 

...
Napisał(a)
rion10Spokojnie jesteś merytorycznym użytkownikiem więc to tylko niefortunna pomyłka![]()
dziękuję bardzo!
Tym bardziej byłem zdziwiony o co chodzi. Wchodzę na forum, a tutaj mój avatar ma czerwona obramowke.. już coś mi nie pasowało, ale nie byłem pewny

w każdym razie już więcej nie spamuje, bo w końcu poleci prawdziwy ban

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!