Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
10
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
1475
Czy ma ktoś jakiś patent na wykonanie upustów krwi na bombie?
Byłem u lekarza rodzinnego, który zdiagnozował czerwienice wtórną (powiedziałem, że jestem na HTZ) i dostałem skierowanie do szpitala na oddział hematologi
W szpitalu mi powiedzieli, że wyniki moich badań jeszcze nie kwalifikują się do upustów i powinienem się skontaktować z lekarzem prowadzącym HTZ w celu ustalenia dalszych zaleceń. Problem jest taki, że nie prowadzi mnie lekarz, bo to nie HTZ tylko bomba.
Na na bombie byłem 3 miesiące (450 mg test ed7 + 250jm HCG ed3)
Od 4 tygodni jestem na mostku (100 mg test ed7 + 250jm HCG ed3)
Poniżej wyniki morfologii
Chciałbym zrobić upusty krwi i po ogarnięciu morfologii kontynuować bombę. Tylko jak ogarnąć te upusty?
Szacuny
3
Napisanych postów
51
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
1261
MAsz hematokryt lekko ponad normę, nie jest to zły wynik tym bardziej, że bijesz towar. Skąd pomysł na upusty ? Zapewne leży u Ciebie podaż wody, ile jej pijesz w ciągu dnia ?
Szacuny
0
Napisanych postów
10
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
1475
Mam objawy czerwienicy: bóle głowy, duża potliwość i zaczerwienienie twarzy. Profilaktyka nie kuleje, wody piję dużo, dodatkowo biotę nattokinazę Wydaje mi się, że tutaj upusty są jak najbardziej wskazane
Szacuny
3
Napisanych postów
51
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
1261
Kolego upusty się robi w przypadku kiedy te wyniki są mega mega słabe, wręcz zagrażające. U Ciebie spokojnie można to wyprostować woda ew suplami, bo nie jest źle jak na bicie towaru. Znam takich co twierdzą, że piją dużo wody, a jak by zebrał to co wypiją w ciągu dnia to butelkę wody na treningu, kawe rano i monsterka. Podbij podaż wody do 5-6 l i to zapewne załatwi sprawę. Sam kręciłem się z na początku zabawy z towarem 55-56 hematokrytem, a teraz bomba x4 większa i morfologia w normie, dbam o suplementacje i ogólną higienę bycia na towarze czyli podstawa woda i wyniki są dobre.
I podbij testa normalnie, bo te 450mg to dla niektórych mostek ;p ładuj towar, ćwicz i rób progres i nie zawracaj sobie głowy pierdołami, zadbaj o to co napisałem i za kilka tyg sprawdź wyniki. Szkoda kuć dupe przy tej ilości testa
Zmieniony przez - ghuluzmc w dniu 2023-06-28 19:16:16
Ja to robiłem w najprostszy możliwy sposób,apteka zestaw do przetaczania płynów infuzyjnych z tego zestawu zostawiałem tylko tą rurkę reszta do kosza bo igła tam jest za mała,do tego dokupowałem igłę 1.2x40mm,no i butelka po wodzie 500ml i lecisz z tematem.
Jeśli już pokusisz się o ten zestaw to radziłbym tylko taśmą obkleić złączenie przy igle i rurce bo trzyma się to dość słabo i raz przy upuście się odpięło i finalnie miałem podłogę całą we krwi
Zmieniony przez - 17kamil175 w dniu 2023-06-28 21:41:02
Szacuny
364
Napisanych postów
1018
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
26971
No ja samemu to bym nie polecal tego robić w szczególności pierwszy raz. W Warszawie są co najmniej 2 klinki w których można to zrobic ALE w jednej z nich np hematolog wyraża zgodę na upust przy hematokrycie powyżej 54. Twoje wyniki faktycznie nie są złe, upusty same w sobie nie są zdrowe i jak się okazuje nie zawsze załatwiają sprawę. Walkujemy ten temat i szukamy rozwiązań tutaj: https://www.sfd.pl/Jak_z_tą_KRWIĄ_na_BOMBIE__podsumowanie_znanych_metod_zapobiegania_nadkrwistości_wtórnej._-t1214510-s165.html