Kolejki do usuwania ósemek chirurgicznie są bardzo długie. Stomatolog powiedziała że ona sama może wyrwac. Czym się różni taki zabieg wykonywany przez stomatologa od wykonywanego przez chirurga? Jedną miałem usuwana u chirurga i nie było tak strasznie. Teraz jestem zapisany do dentysty i trochę się boję. Nie wiem czy słusznie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Z tego co mi lekarka mówiła to ze te żeby są cieżkie do usunięcia , mogą się rozkruszyć , może zostać kawałek w dziąśle no i zostaje spory krater który trzeba zaszyć - w moim miescie nie bylo zadnego stomatologa ( zwykłego ) który by sie odważył rwać
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
rikitiki88Kolejki do usuwania ósemek chirurgicznie są bardzo długie. Stomatolog powiedziała że ona sama może wyrwac. Czym się różni taki zabieg wykonywany przez stomatologa od wykonywanego przez chirurga? Jedną miałem usuwana u chirurga i nie było tak strasznie. Teraz jestem zapisany do dentysty i trochę się boję. Nie wiem czy słusznie
Taki zabieg powinien być poprzedzony obrazem. Zalecałbym jednak wrócić do tego samego lek stom u którego już byłeś i było dobrze

doping & zdrowie
...
Napisał(a)
mamie narzeczonej przy okazji wizyty Pani dentystka powiedziała, że może wyrwać 8 i zrobi to na nfz i po tygodniu poszła i zadowolona z wyrywania
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Są ósemki i 'ósemki' A jak trafisz na rzeźnika to hoho 

doping & zdrowie
...
Napisał(a)
Samo usunięcie zęba przebiega tak samo. ALE - tak zawsze jest jakieś ale...
Ale w przypadku skomplikowanej ekstrakcji - liczne korzenie, powyginane korzenie wymagające rozcięcia i zszywania dziąsła, pęknięcie podczas ekstrakcji wymagające dłutowania; klasyczny dentysta może sobie z tym nie poradzić i tu lepiej sprawdzi się chirurg.
Ale w przypadku skomplikowanej ekstrakcji - liczne korzenie, powyginane korzenie wymagające rozcięcia i zszywania dziąsła, pęknięcie podczas ekstrakcji wymagające dłutowania; klasyczny dentysta może sobie z tym nie poradzić i tu lepiej sprawdzi się chirurg.
Biegać szybciej, Skakać wyżej,
Time to beat: Półmaraton: 41m27s; Maraton: 1h33m49s; Annie: 7m31s
...
Napisał(a)
J/w.
Ząb wyjdzie gładko to wszystko będzie ok ale jeśli zaczną się schody to może być różnie.
Zdjecie zęba dużo powie czego się można mniej więcej spodziewać.
Ząb wyjdzie gładko to wszystko będzie ok ale jeśli zaczną się schody to może być różnie.
Zdjecie zęba dużo powie czego się można mniej więcej spodziewać.
...
Napisał(a)
rikitiki88Ale chodzi mi o metodę? Czy stomatolog usuwa inaczej niż chirurg?
Moim zdaniem lepiej sprawdzają się w tych sprawach. Zresztą raz już korzystałeś to wiesz.
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
Miałem 3 usunięte, wszystkie przez chirurga stomatologa, 2 poszły bardzo łatwo, szybko bez dłutowania szycia itp. 3 całkowicie odwrotnie i dużo 'brudnej' roboty , kwestia więc jakie one są po obrazowaniu będzie to do określenia.
...
Napisał(a)
Idź do chirurga - zapłacisz więcej ale w razie ww schodów i problemów chirurg będzie wiedział co robić natomiast slyszałem o przypadkach że przy problemach dentyści przerywali i odsyłali do chirurgów a ty szukaj na szybkiego z rozgrzebanym zębem, często też można poczytac o źle wyczyszczonym zębodole przy 8ce a to już sa mega komplikacje później .
Możesz miec pecha a może iśc wszystko ok , ale po co ryzykowac u dtomatologa które tak prawde mówiąc nie powinien podejmowac się rwania tych zebow - zazwyczaj robią to tylko z chęci zysku :)
Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2020-01-24 20:55:47
Możesz miec pecha a może iśc wszystko ok , ale po co ryzykowac u dtomatologa które tak prawde mówiąc nie powinien podejmowac się rwania tych zebow - zazwyczaj robią to tylko z chęci zysku :)
Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2020-01-24 20:55:47
1
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Ból kości palca srodkowego u ręki
Następny temat