Czy oprócz wyrównania proporcji dolu i góry aby talia optycznie była mniejsza są jakieś ćwiczenia na nią? Czy hula hop z wypustkami działa, czy jest szkodliwe? Zastanawia mnie na jakiej zasadzie miałoby zmniejszać talię. Oraz czy vacuum jest rzeczywiście skuteczne i jeśli tak ile powinno się trzymać tak wciągnięty brzuch oraz w ilu seriach? Ofc wiem że należy zredukować tkankę tłuszczową tylko zależy mi na jeszcze mniejszej talii niż moja naturalna. Dziękuję z góry za odp :)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Jeśli chcesz poprawić talie to w pierwszej kolejnosci spalić nadmiar tkanki tłuszczowej , następnie wpływnać wizualnie mozna poprzez rozbudowanie obręczy barkowej i grzbietu , do samej talii oczywiscie dochodzi genetyka , dodatkowo ćwiczenie mieśni głębokich brzuchu (unikać rozbudowy skosnych) cwiczenia vacum jak najbardziej a co do samego hulla hop to nic nie da a wiecej szkodzi niż pomaga , szczególnie te z wypustkami lub z dodatkowym obciążeniem na sznurku dośc mocno szkodzą na skóre, kregosłup i narządy wewnętrzne
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Niestety nie ma sposobów na zwężenie talii. Szczególnie tak magicznych, jak hula hop. To co należy zrobić w tym kierunku, to redukcja tkanki tłuszczowej w okolicy brzucha, czyli tam, gdzie ogląda się jej najwięcej.
Najlepiej jakbyś wrzucił/a zdjęcia sylwetki. Po nich zobaczymy jak to dokładnie wygląda i nad czym warto pracować.
Podstawą kształtowania sylwetki jest odpowiedni trening siłowy i dobrze dobrana dieta. Od tego bym zaczął.
Poza tym, jak najbardziej można dorzucić trening mięśni głębokich brzucha.
Najlepiej jakbyś wrzucił/a zdjęcia sylwetki. Po nich zobaczymy jak to dokładnie wygląda i nad czym warto pracować.
Podstawą kształtowania sylwetki jest odpowiedni trening siłowy i dobrze dobrana dieta. Od tego bym zaczął.
Poza tym, jak najbardziej można dorzucić trening mięśni głębokich brzucha.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Oki, a mam pytanie co do ćwiczenia vacuum, oglądałam filmiki jak je wykonywać i w jednym było że należy wstrzymywać oddech, a w drugim, że można swobodnie oddychać tylko z wciągniętym brzuchem, jak to jest w takim razie?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!