Raz-dwa z tygodniu po 500g - OK?
FLUCTUAT NEC MERGITUR
Ilość wyświetleń tematu: 13962
FLUCTUAT NEC MERGITUR
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
SprawdźModerator działu Odżywianie
RagurWszytsko zależy od osoby i możliwości oraz od całości diety, głównie należy zwrócić uwagę na zawartość cholesterolu w diecie.
Wątroba jest niesamowicie tania a w dodatku bardzo zdrowa (zawiera mnóstwo witamin i minerałów, a także dużo "dobrego" białka). Niestety, podroby są bogate w cholesterol. 100 g wątróbki wieprzowej ma aż 300 mg cholesterolu. W podrobach obecne są też związki purynowe, które w organizmie rozkładają się do kwasu moczowego, nie są zatem wskazane w przypadku osób z dną moczanową. Ze względu na wysoki cholesterolu po podroby rzadko powinny sięgać osoby z miażdżycą, nadciśnieniem, reumatyzmem, artretyzmem czy wysokim stężeniem cholesterolu we krwi.
Uważam, że porcja ok. 500g/tydzień będzie rozsądną opcja pod warunkiem, że nie będzie zjedzona na raz oraz w diecie nie występują inne podroby czy wysokocholesterowe produkty, a wyniki badań (morfologię) masz dobrą (głównie cholesterol całkowity, HDL, LDL i trójglicerydy)
Doradca dietetyczny/ Trener personalny.
Potrzebujesz pomocy w ułożeniu diety ? Zapraszam do kontaktu.
RagurWszytsko zależy od osoby i możliwości oraz od całości diety, głównie należy zwrócić uwagę na zawartość cholesterolu w diecie.
Wątroba jest niesamowicie tania a w dodatku bardzo zdrowa (zawiera mnóstwo witamin i minerałów, a także dużo "dobrego" białka). Niestety, podroby są bogate w cholesterol. 100 g wątróbki wieprzowej ma aż 300 mg cholesterolu. W podrobach obecne są też związki purynowe, które w organizmie rozkładają się do kwasu moczowego, nie są zatem wskazane w przypadku osób z dną moczanową. Ze względu na wysoki cholesterolu po podroby rzadko powinny sięgać osoby z miażdżycą, nadciśnieniem, reumatyzmem, artretyzmem czy wysokim stężeniem cholesterolu we krwi.
Uważam, że porcja ok. 500g/tydzień będzie rozsądną opcja pod warunkiem, że nie będzie zjedzona na raz oraz w diecie nie występują inne podroby czy wysokocholesterowe produkty, a wyniki badań (morfologię) masz dobrą (głównie cholesterol całkowity, HDL, LDL i trójglicerydy)
♫♪ Hi, My name is... ♫♪ https://youtu.be/sNPnbI1arSE
Rozpoczęcie Intermittent Fasting: 28.03.2018
MelloplHej, jak często Waszym zdaniem można jeść bez obaw wątróbkę drobiową? Tania, smaczna, dużo dobrego białka, ale też cholesterol i jednak wątroba to w pewnym sensie śmietnik organizmu...
Raz-dwa z tygodniu po 500g - OK?
♫♪ Hi, My name is... ♫♪ https://youtu.be/sNPnbI1arSE
Rozpoczęcie Intermittent Fasting: 28.03.2018
♫♪ Hi, My name is... ♫♪ https://youtu.be/sNPnbI1arSE
Rozpoczęcie Intermittent Fasting: 28.03.2018
Nasz sklep
Mega promocja
Podobne tematy
Artykuły