Witam wszystkich,
mam pytanie jaka jest optymalna dopuszczalna ilość WĄTRÓBKI DROBIOWEJ w skali tygodnia dla osoby trenującej, aktywnej fizycznie itd (chodzi mi głównie o witaminę A, żeby nie było za dużego nadmiaru). upraszczając, że nie dostarczam jakiejś znacznej ilości z innych źródeł. Mam w planach żeby gotować żarcie na np. 3 dni. Zakładając, że potrzebuję 450g białka na te 3 dni, potrzebuję jakieś 750g kurczaka, 350g wątróbka, 200g schab albo ryba jakieś jajka. Nie będzie jej za dużo jak zjem te 700g na tydzień? Co sądzicie o tym? z góry dziękuję za odpowiedzi
Zmieniony przez - Jointerr w dniu 2015-01-25 18:38:03
mam pytanie jaka jest optymalna dopuszczalna ilość WĄTRÓBKI DROBIOWEJ w skali tygodnia dla osoby trenującej, aktywnej fizycznie itd (chodzi mi głównie o witaminę A, żeby nie było za dużego nadmiaru). upraszczając, że nie dostarczam jakiejś znacznej ilości z innych źródeł. Mam w planach żeby gotować żarcie na np. 3 dni. Zakładając, że potrzebuję 450g białka na te 3 dni, potrzebuję jakieś 750g kurczaka, 350g wątróbka, 200g schab albo ryba jakieś jajka. Nie będzie jej za dużo jak zjem te 700g na tydzień? Co sądzicie o tym? z góry dziękuję za odpowiedzi
Zmieniony przez - Jointerr w dniu 2015-01-25 18:38:03