Witam utrzymuję dietę i głównymi Źródłami białka są następujące produkty.
Mięso z piersi kurczaka bez skóry,Wątroba z kurczaka,Jajka,Twaróg itp.
Czytałem na forum o wątrobie i było w wielu wypowiedziach forumowiczów by wrzucić do diety dla urozmaicenia ale najlepiej tylko 1 w tyg.
Ja aktualnie jej ją od 1,5 tyg co drugi dzień , np w poniedziałek 500 g piersi z kurczaka na dzień a następnego dnia wpada mi 600 g wątróbki z kurczaka by uzupełniać z tych produktów troszkę ponad 100 g B , pytanie czy może mi ta wątrobka zaszkodzić czy jak myślicie póki co mi nic nie jest a czytałem ze jest zbyt wiele witaminy A oraz żelaza na samo 100 g produktu a jak ja spożywam jej 600 g rozłożone najczęściej na 2 posiłki.
Kupiłem wątrobę ze względu na cenę można ją dostać u mnie za jedyne 3.80 zł/kg co do składu 19 gram białka na 100 g produktu jest opłacalne w porównaniu 12.80 zł /Kg piersi z kurczaka ( gulaszowych).
Proszę o poradę i odpowiedz osób z większym doświadczeniem i wiedzą ode mnie.
Mięso z piersi kurczaka bez skóry,Wątroba z kurczaka,Jajka,Twaróg itp.
Czytałem na forum o wątrobie i było w wielu wypowiedziach forumowiczów by wrzucić do diety dla urozmaicenia ale najlepiej tylko 1 w tyg.
Ja aktualnie jej ją od 1,5 tyg co drugi dzień , np w poniedziałek 500 g piersi z kurczaka na dzień a następnego dnia wpada mi 600 g wątróbki z kurczaka by uzupełniać z tych produktów troszkę ponad 100 g B , pytanie czy może mi ta wątrobka zaszkodzić czy jak myślicie póki co mi nic nie jest a czytałem ze jest zbyt wiele witaminy A oraz żelaza na samo 100 g produktu a jak ja spożywam jej 600 g rozłożone najczęściej na 2 posiłki.
Kupiłem wątrobę ze względu na cenę można ją dostać u mnie za jedyne 3.80 zł/kg co do składu 19 gram białka na 100 g produktu jest opłacalne w porównaniu 12.80 zł /Kg piersi z kurczaka ( gulaszowych).
Proszę o poradę i odpowiedz osób z większym doświadczeniem i wiedzą ode mnie.
