Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)
90
Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
27
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
669
Pisałem z telefonu i nie doczytałem wszystkich postów. Alkoholu w ogóle nie piję.
Czyli za dwa lub trzy tygodnie pójdę z wynikami do rodzinnego lekarza i poproszę o darmowe skierowanie na ALT HCV HBV AST.
W tym czasie będę brał:
Hepatil, tabletki, 80 szt za 20zł po 4szt/ed
Później jak wyjdzie wszystko ok to znowu za jakiś czas robię badanie wątroby i dopiero zastanawiam się nad cyklem.
Szacuny
384
Napisanych postów
9627
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
133473
Bardzo duża rozbieżność wyników w krótkim odstępie czasu. Wygląda na to, że tamte wyniki faktycznie zostały mocno zafałszowane przez ten spożyty, 6 godzin przed badaniem, posiłek. Tu jest wszystko ok, tym podbitym ALT nie ma co się przejmować.
Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia
Szacuny
0
Napisanych postów
27
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
669
Ok, dziękuję. Hepatil i Sylimarol biorę dalej (nie wiem czy na wątrobę mi pomógł, ale na pewno na głowę pomaga ). Mogę dorzucić jeszcze Essentiale?
Jeszcze tylko Wikipedia mi trochę namieszała:
Wikipedia
Z uwagi, że rutynowo określa się zarówno poziom AlAT jak i AspAT, do diagnostyki również weszło pojęcie wskaźnika de Ritisa, czyli stosunku AspAT do AlAT. W warunkach prawidłowych wskaźnik ten jest większy od jedności (a więc wartości AspAT są nieco wyższe od AlAT), natomiast spadek poniżej 0,9 silnie wskazuje na chorobę miąższu wątroby.
Czyli wynika z tego, że mam silną chorobę miąższu wątroby?
Jak te wartości są w normie to też liczy się ich stosunek? Trochę zdziwił mnie ten stosunek.
Szacuny
399
Napisanych postów
72270
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
304533
Bez przesady, sama ornityna czyli hepatil wystarczy. To bardzo skuteczny preparat a w połączeniu z NAC bardzo ładnie zbił znajomemu wyniki w ciągu krótkiego czasu.
Szacuny
9152
Napisanych postów
83455
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
705605
ale Ty masz wszystko ok z wątrobą wyniki były zawyżone bo nie byłeś na badaniu całkowicie na czczo po drugie testosteron w odpowiednich dawkach nie jest szkodliwy dla wątroby
Szacuny
0
Napisanych postów
27
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
669
Poczytałem trochę na Internecie o tym (tak z ciekawości).
Czyli jak jednemu wyszedł AlAT 40, a drugiemu 20, to wcale nie znaczy, że ten drugi ma zdrowszą wątrobę tylko np. dzień wcześniej się przygładził i jadł lekko strawne posiłki?
Też w organizmie są lekkie naturalne wahania tych wyników?