Witam. Mam do Was kilka pytań.
Dotychczas udawało mi się utrzymać wysokie tempo chudnięcia na diecie Mniej Żryj wynoszące mniej więcej 1,5 kg tygodniowo (prawdopodobnie dlatego, że było z czego chudnąć). Czy jest do dobre tempo chudnięcia, jeżeli chcę zminimalizować utratę mięśni? ;> Nie chcę, żeby po zakończeniu diety okazało się nagle, że mam wyższy % słoniny, niż przedtem. To jest pierwsze pytanie.
Gdzieś, na Waszym forum przeczytałem, że poczucie ssania w żołądku oznacza, że właśnie pali się mięśnie
Czy jest w tym trochę prawdy? Zmartwiło mnie, to ponieważ do tej pory, jadłem rzadko (ok. 2 posiłków dziennie) i przynosiło to dobre rezultaty, jednak przez większośc dnia czułem się głodny. Ostatnio postanowiłem jeść częściej i mniej, oraz zacząłem ćwiczyć (nic specjalnego, tylko a6w) i wtedy moja waga prawie się zatrzymała.
Czy jedząc rzadko i większe porcje można zdrowo tracić tkankę tłuszczową?
Dotychczas udawało mi się utrzymać wysokie tempo chudnięcia na diecie Mniej Żryj wynoszące mniej więcej 1,5 kg tygodniowo (prawdopodobnie dlatego, że było z czego chudnąć). Czy jest do dobre tempo chudnięcia, jeżeli chcę zminimalizować utratę mięśni? ;> Nie chcę, żeby po zakończeniu diety okazało się nagle, że mam wyższy % słoniny, niż przedtem. To jest pierwsze pytanie.
Gdzieś, na Waszym forum przeczytałem, że poczucie ssania w żołądku oznacza, że właśnie pali się mięśnie

Czy jedząc rzadko i większe porcje można zdrowo tracić tkankę tłuszczową?