Szacuny
8
Napisanych postów
24
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
82
Od zawsze mialem bardzo suche i sztywne wlosy. Wszyscy mi mowia ze sa jak szczotka. Kazdy sterczy w inna strone. Nie przeszkadzalo mi to dopoki nie zwiazalem sie z kobieta - jej to nie odpowiada takze chce cos z tym zrobic ;)
Co zrobic zeby moje wlosy byly delikatniejsze, lepiej nawilzone, lepiej sie ukladaly, nie byly takie suche, byly bardziej miekkie? Przypominam ze jestem facetem i chodzenie w jakichs odzywkach i turbanie z recznika raczej odpada ;) Prosze o jakies proste metody, ktore mozna wykonac w miare szybko w lazience podczas porannego mycia. Nie chce zeby domownicy zauwazyli co robie z wlosami ;)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6513
Napisanych postów
77315
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
762686
Z reguły w naszym życiu jest tak, że jeżeli chcesz coś poprawić, czy w czymś lepsi lub coś upięknić, to konieczne są w tym celu odpowiednie zabiegi, jak: treningi, czytanie, czy dbanie o skórę. Podobnie jest z naszymi włosami. Również należy o nie odpowiednio dbać. Jeżeli masz zniszczone włosy, to po prostu nie dbałeś o nie, więc to, co sugerujesz, że nie chcesz zadbać, na pewno nie przyniesie poprawy ich jakości.
Bez wątpienia warto myć włosy około 3 razy w tygodniu, np. szamponem leczniczym. Do tego dodać możesz jakąś odżywkę do włosów poprawiającą ich miękkość i błysk. Farmaceutka w aptece na pewno pomoże Ci coś dobrać odpowiednie produkty, więc warto skonsultować z nią ich dobór.
Poza tym niezmiernie istotne jest również to, jak się odżywiasz. Właśnie to, co zjadamy na co dzień, ile dostarczamy kalorii, składników odżywczych, witamin i składników mineralnych wpływa między innymi na jakość naszych włosów. Z tego też względu, warto, abyś zwrócił uwagę na swoje odżywianie. W tym celu polecam Ci udać się do działu odżywianie i odchudzanie: Odżywianie_i_Odchudzanie Moderatorzy i doradcy na pewno pomogą Ci poprawić błędy żywieniowe.
Odnośnie do pielęgnacji włosów poczytać możesz więcej tutaj:
Szacuny
33
Napisanych postów
933
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3035
Powiem tak, możesz: kupować szampony, odzywki, jedwabie, maski,suplementy, ale nie licz na cuda... włosy suche i sztywne poprostu takie są, a te preparaty moga lekko Ci je nawilżyć, ślniącowłosym i mękkowłosym juz nie będziesz, masz 2 wyjścia:
- używać prostownicy, to nabłyszcza i lekko zmnienia jakośc włosa... ale sam pisałeś, że to odpada
- obciąć włosy krótko i niczym sie nie przejmować, fajnie dobrana fryzurka na krótszych włosach spowodować, że ta sztywność stanie się zaletą a nie wadą...
Powodzenia!!!