Aktualnie studiuję na WAT, więc postaram się odpowiedzieć
...
Napisał(a)
Aktualnie studiuję na WAT, więc postaram się odpowiedzieć
1. Życie na uczelni to od października już w miarę normalnie, pobudka mniej więcej o 6, zaprawa(bieganie), snidanie, apel i zajęcia na politechnice lub dzień wojskowy i wtedy tylko zajęcia wojskowe, obiad, dalej zajecia lub wolne poźniej jakieś dodatkowe zajecia spotrowe i tyle w sumie
2. Podpisuje się umowę, że trzeba odpracować 5lat, a później to już jak chcesz
3. Tak jest to darmowe
4. To zależy na którym jest się roku i jaki ma się stopień na samym starcie masz 875zł
5. Oj pytania są bardzo różne, o motywacje glównie, ale to jest drobnostka i chyba praktycznie wszyscy ją przechodzą.
Jak coś to pytaj, bo sama pamiętam, że szukałam odp na różne dziwne pytania dosyć dlugo ;p
1. Życie na uczelni to od października już w miarę normalnie, pobudka mniej więcej o 6, zaprawa(bieganie), snidanie, apel i zajęcia na politechnice lub dzień wojskowy i wtedy tylko zajęcia wojskowe, obiad, dalej zajecia lub wolne poźniej jakieś dodatkowe zajecia spotrowe i tyle w sumie
2. Podpisuje się umowę, że trzeba odpracować 5lat, a później to już jak chcesz
3. Tak jest to darmowe
4. To zależy na którym jest się roku i jaki ma się stopień na samym starcie masz 875zł
5. Oj pytania są bardzo różne, o motywacje glównie, ale to jest drobnostka i chyba praktycznie wszyscy ją przechodzą.
Jak coś to pytaj, bo sama pamiętam, że szukałam odp na różne dziwne pytania dosyć dlugo ;p
...
Napisał(a)
A jak jest z czasem wolnym? Gdzie potem trzeba odpracować te 5 lat? Ile czasu trwają studia?
...
Napisał(a)
z czasem wolnym to jest różnie, wiadomo, że najgorsza jest unitarka czyli okres około 5tyg, bo wtedy nie ma go w ogóle, a później to już zależy wszystko od rozkładu wykładów i przełożonych, ale generalnie nie ma tragedii. Z odpracowaniem to sprawa oczywista - na jednostce jako żołnierz zawodowy już wtedy. Ja mam umowę podpisaną aktualnie na 4 lata czyli inżyniera, ale ma wejść znowu zmiana, ze będą 5 lat i normalnie do magistra.
...
Napisał(a)
" wiadomo, że najgorsza jest unitarka czyli okres około 5tyg" - taka ciekawostka, w tym roku unitarka dla watu ma być prawdopodobnie na zmechu...
1
...
Napisał(a)
Na zmechu czyli ? ;p
Z dnia na dzień nieustannie wzrasta liczba osób, które mogą pocałowac mnie w d**e ;]
...
Napisał(a)
podejrzewam, że chodziło o WSO Wyższa Szkoła Oficerska we Wrocławiu, tylko z tego co wiem to znajomi ze starszych roczników będą jak co roku prowadzić unitarkę dla pierwszego roku i zawsze odbywa się ona na WAT
...
Napisał(a)
Słuchy chodzą że bedzie jedna wielka unitaka na zmechu... ale to tylko słuchy...
...
Napisał(a)
Mam pytanie czy na WAT na studiach mundurowych studiują w ogóle kobiety? Wiem, że jest taka możliwość, bo testy sprawnościowe są osobne dla kobiet, ale z tego co zauważyłam wszyscy wypowiadający się na tym forum to mężczyźni.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Ochrona
Następny temat