Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

WOŁOWINA - rodzaje mięsa, stek , porady na temat przygotowania .

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 59583

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4562 Napisanych postów 36000 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 263992

1

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 44 Napisanych postów 842 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 71137
Dziękuję za odpowiedzi W takim razie raczej z pieczenia zrezygnuję, bo ciężko określić, ile czasu zajmuje przygotowanie wołowiny, więc lepiej dusić/gotować - łatwiej sprawdzać stan mięsa.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 583 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6088
nolose od siebie polecam wołowinę pieczoną na zimno (w piekarniku 80 stopni) przez kilka godzin, idealna na kanapki do świeżego pieczywa :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 44 Napisanych postów 842 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 71137
wiesiooooo: O, dzięki, o tym czytałam wcześniej, tylko zawsze szkoda mi było gazu (i czasu) Ale może w końcu skorzystam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 583 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6088
Polecam na 110% moim zdaniem rewelka :D tez nie mogłem sie początkowo namówić ze względu na lekko ponad 4h działania piekarnika elektrycznego. Ja nacieralem mięso musztarda dijon i smażyłem do zamknięcia porów i do pieca :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 175 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 3275
Malinowa

Niestety w Polsce jada się mało wołowiny stąd też wysokie ceny.


W Polsce jemy mało wołowiny bo ma wysoką cenę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 321 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 23240
uwielbiam dobrze doprawione mięsa ale w przypadku dobrej wołowiny na stek marynowanie wydaje mi się to grzechem :D tylko sól i pieprz ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4877 Napisanych postów 21619 Wiek 36 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 93517
Zyberek
Malinowa

Niestety w Polsce jada się mało wołowiny stąd też wysokie ceny.


W Polsce jemy mało wołowiny bo ma wysoką cenę.




Niestety to właśnie działa w obydwie strony.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 70 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1569
Polska wolowina jest slabej jakosci poniewaz jest z krow mlecznych a nie krow hodowanych specjalnie na steki ;) ale fakt super miesko uwielbiam
ale jeszcze nie mam wprawy w stekach moze jakas piekna dama mi przygotuje z wawy ? Huehue
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3841 Napisanych postów 4473 Wiek 42 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 182558
Szumik
uwielbiam dobrze doprawione mięsa ale w przypadku dobrej wołowiny na stek marynowanie wydaje mi się to grzechem :D tylko sól i pieprz ;)


Dokładnie tylko troche soli morskiej i świeżego pieprzu i wychodzi poezja :)
Zadnego rozmarynu ani tymianku a nie daj Boze marynaty bo zabije nam cały smak naszej Mućki :)

Co do cen to 30-35zł u mnie na Pomorzu mozna kupic rostbefa czy antrykota wiec tragedii nie ma bo w końcu ile mozna jesc kuraka? :(


Zmieniony przez - SalvatoreLucania w dniu 2016-12-09 23:16:45
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Lekkie kotleciki z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami i a'la sosem tatarskim

Następny temat

Soczysta, grillowana pierś z kurczaka w jogurtowo - ziołowej marynacie

Spalanie
Polecane artykuły