byloby moze i powt ale przerwy pomiedzy seriami minimalne bo mialem tylko godzine na treninga w tym cw zaczalem od 60 i dokladalem po 10kg na serie az do 160, czyli serii niemalo
pomiedzy seriami podciaganie na drazku z klasnieciami tu krotkie przerwy tym bardziej daja sie we znaki komorkom nerwowym
jako ze czasumialem malo tez oszczedzalem na powtorzeniach skracajac przerwy
w ostatnim podejsciu 220kg
na filmie widac klopot z odpowiednim ustawieniem sie pod sztanga
dopiero po paru probach ustawienie jest wystarczajaco dobre by docisnac sztange do konca
pomiedzy seriami robilem po 2-3 czesciowe hang high pull
czym wiekszy ciezar tym mniejszy zakres wychodzi w ostatnich podejsciach ledwie ponad pępek
rowniez pomiedzy seriami trening nadgarstkow napierajac na ławe
obiema stonami dloni, kiedys sfilmuje bo cwiczenie sobie chwale i nie spieszno mi zamienic go na ruchy ze sztanga czy sztangielkami
ramiona i reszta
nie mialem czasu czego zreszta mozna sie domyslic po pustejsilce na filmiku
bic i tric zreszta i tak konkretnnie odczulem po tych treningach
DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
Szacuny
295
Napisanych postów
14936
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
31442
poniedzialek
trening 2-5B
znow nie za wiele czasu
grrr
martwe przysiady czesciowe [6ty bolec zabezpieczajacy , w treningu 8-10B jest 5ty bolec ]
juz mialem konczyc na 320
ale pomyslalem sobie ze dodam se motywacji kreceniem filmiku
podzialalo
340kg na 3 powt
co powtorzenie nieco zwezalem postawe zeby zwiekszyc zakres bo bylo za latwo
na kolejnych treningach planuje nadal zwezac rozstaw nog
planuje tez coraz to wiecej powtorzen
wiec trening nie bedzie sie juz chyba nazywal 5B
moze 5-50 B ?
no troche sporo by bylo 50 powt robic ale ciekawie
niewazne
nie zapeszam
pomiedzy seriami trening karku a wlasciwie szyi i zginaczy bioder
pomiedzy pierwszymi seriami praca nad mobilnoscia barkow by zminimaloizowac bole w lokciach
wielkie zaslugi dla dobrej formy:
-gleboki masaz plecow , glownieprostownikow ktore mam chronicznie spiete
-podnoszenie wzroku do gory
-wspiecia na palce po przysiadach w treningu 8-10B , gdzie konczylem wspiecia zdaje sie w okolicach 300kg
a przysiady glebsze niz na tym filmiku 220kg na 8 powt
a tu wyzej wspomniana seria 340*3powt
kat z jakiego filmowalem nie pozwala ujrzec ugiecia nogi wiec zmiksowalem dodatkowy filmik - ujecie glebokosci ... inastepnym razem tak bede krecil
martwy ciag ..a walsciwie martwy dociąg do 260 robilem bez paskow
niestety bierznik sztangi jest po prostu gladki
a magnezji nie wolno uzywac w klubie
bylem nieco zaskoczony bo juz chyba od roku nie uzywalem paskow
340kg x 5 powt
podobnie jak w przypadku przysiadow planuje robic coraz wiecej ruchow
zobaczymy dokad mnie to doprowadzi
aha
najmocniej czulem najszersze grzbietu juz od 300kg
pomiedzy podejsciami probowalem wyluzowc prostowniki robilem pompki brzuch i zwisanie na drazku
wiele pomogl wspomniany wczesniej masaż
Zmieniony przez - WODYN w dniu 2008-12-30 02:26:03
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1090
Znalazłem ciekawą informację w najnowszym numerze Men's Health związaną z Twoją dietą i tymi surowymi jajami, które jesz. Może Cie zainteresować. Przepisze ją tu.
Jakiś czytelnik zapytał
Czy usmażone jajka mają taką samą wartość odżywczą, jak ugotowane na miękko? Czy to prawda, że najzdrowszy jest kogel-mogel?
Odpowiedź dr. Marek Szołtysik (specjalista dietetyk, adiutant na Wydziale Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu)
Jedzenie jajek na surowo nie jest najlepszym pomysłem. Dopiero po podgrzaniu unikniesz takich zagrożeń, jak np. salmonella. Pewne białka zawarte w surowych jajkach mogą też wywoływać alergie pokarmowe. Dlatego lepiej gotuj albo smaż jajka przed jedzeniem. Ich wartość odżywcza praktycznie się nie zmieni, a staną się znacznie łatwiej przyswajalne dla Twojego przewodu pokarmowego-strawisz je nawet w 97%. Jajka mogą na przykład dostarczyć Ci lecytyny. Jeśli zależy Ci na uzupełnieniu jej poziomu, jedz jajka ugotowane na miękko. Jej przyswajalność z jaj przygotowanych w ten sposób jest dużo wyższa niż w przypadku jaja ugotowanego na twardo lub mocno ściętej jajecznicy.
[Men's Health nr55 Styczeń-Luty 2009 str.122]żeby nie było
Szacuny
295
Napisanych postów
14936
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
31442
jaja
nie mam uczulenia i dobrze je trawie
a gotowanie zawsze powodowalo ze trudniej je trawilem wiec wole zawierzyc wlasnemu zoladkowi/flakowi niz doktorkowi
to tak samo jak z przyswajalnoscia aminokwasow, co pare lat zmieniaja sie poglady i przez 10lecia panuja jakies rozne opinie a CZASEM wystarczy sprawdzic na sobie
jem tak jak mi trawienie pozwala
a ze cosslabo przyswoje, z 30jaj dziennie i tak sie uzbiera w chooy tego i tamtego
smith maszyna
bezpieczenstwo w regulowanym zakresie
juz 240 rozbija podloge w MC [sam widzialem]
a przysiad ... co prawda mam ograniczniki ale prz upadku na nie sztanga z takim ciezarem ma "punkt przegiecia" [sam widzialem]
zaznaczam ze smith nie jest optymalnym rozwiazaniem jesli robisz pelen zakres a masz waski rozstaw nog [przysiad] czy rak [wycisk]
dopiero dosc szerokie ustawienia zblizaja naturalny ruch sztangi do prostolinijnego
Zmieniony przez - WODYN w dniu 2008-12-30 11:08:36