Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

WODYN / BLOG 2 - do przodu po trupach konwencji

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 116729

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
WODYN TRENING
Ekspert
Szacuny 295 Napisanych postów 14936 Wiek 44 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 31442
Avasso

uwazaj zeby sie dziwnie nie ustawiac

DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.

1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 885 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 16409
Hmmm myśle nad tym planem i się zastanawiam czy na barki nie dać czegoś takiego:
Ciężkie unoszenie jednorącz bokiem ( nie aerobik ale naprawde ciężkie ćwiczenie, lekko pochylony do przodu i w bok, najlepsze ćwiczenie na barki jak dla mnie, kozak w dym. ) 4x8-12 ( biore hantle na 8 powt i co tydzien dokładam po 1 powt, jak dojde do 12 to cięższe i w kółko, zaczynam z lekko zaniżonym ciężarem, wiadomo )
Unoszenie w przód z linką wyciągu 15<15<15<15.....15>15>15>15 ( z samowolki zakresowej metoda 2 )
Wyciskanie hatli neutralem 4x10-12
+kaptur
Tył z plecami na pompe bo po wiośle i drążku odpada i tak;p

Tak: generalnie wyciskanie sztangi na barki działa na mnie... słabo... Czy to push-press czy skrócone zza karku lub od czubka głowy. WYciskanie hantli za to świetnie. Ale hantlami które mam to moge robić pompe bo następne waża ok.35 kg a nie mam możliwości składania. Więc musze kombinować. A może coś zaproponujesz? Mam nadzieje że nie przeszkadza Ci fakt że tutaj pisze? bo jak coś to usuń. Nie ma problemu:P
pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
WODYN TRENING
Ekspert
Szacuny 295 Napisanych postów 14936 Wiek 44 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 31442
ZROB PLAN

https://www.sfd.pl/temat297420/

TO PUSH PRESS LUB WYC OD CZUBKA ZACZNA DZIALAC

cwiczysz troche malymi ciezarkami
za duzo tez kombinujesz

zrob gotowca przez jakis czass , pozniej go modyfikuj

taka moja rada

1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Małymi wyciskam obecnie gdzieś 95-8 % ciężaru ciała na skróconym więc kurde nie wiem czy to jest mało jak na 16 lat;p ale to nic:P zobacze co mi dałeś i przeanalizuje.

Zmieniony przez - Ciupelek w dniu 2009-01-29 16:12:04
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
WODYN TRENING
Ekspert
mało

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Te 15/10/5 zrobie bo i tak miałem w planie przed latem i do tego aeroby i by troche sadełka uciekło ale to walne teraz
Powiedz mi jeszcze jedno.
Mam 3 dni na siłce. Nie mniej nie więcej.
Więc zrobić
https://www.sfd.pl/METODA_15-10-5_:_ALTERNATYWNE_PROGRESJE-t297420.html
w wersji 3 dniowej
czy ten:
https://www.sfd.pl/METODA_15_10_5_:_ALTERNATYWNE_ZESTAWY_FBW-t307722.html

Bardziej do mnie przemawia ten pierwszy bo jest mniej przeładowany a nie lubie zbytniej sieki
I dwa pytania
1. czy MC moge dać jako pierwszy? bo on mnie bardziej interesuje niż przysiad;P ale jeśli nie można to zrobie jak jest.
2. Zamiast od czubka może być od czoła na ławce 80*. Bo takie wyciskanie jeszcze najlepiej działało. Chyba że lepiej od czubka to spoks
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
WODYN TRENING
Ekspert
przeciez sugerowalem przesuwane progresje

ale 4 razy jest znaaacznie skutezniejsze jak wynika z bserwacji

MC moga byc przed przysiadami ale uwazam ze lepiej i bezpieczej jest zrobic siady a pozniej ciagi i to z ograniczeniem = np przysiad+20kg

tez uwazam wyciskanie od czubka czoła jest jeszcze lepsze niz od czubka głowy - w koncu ruch bardziej ergonomiczny

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Wodyn z miłą chęcia bym zrobił 4 dniowy ale nie teraz czas i sytuacja na to. Nauka, brak kasy na suple i karnet itp. ( remont juz ponad rok mam i siłka jest tak ustawiona żeby z niczym innym nie kolidowała )
Więc jeśli zrobić 3 dniowy to co proponujesz? ten z planu 4 dniowego ale dorzucić jeszcze po jednym uzupełniającym może?

przysiad+20kg w MC? na 5-tkach będe poprawiał dynamike co najwyżej hehe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
WODYN TRENING
Ekspert
mozesz rozciagnac 6 treningow z poltorej tygodniowego mikrocyklu po 4 dni w tygodniu
na 2tygodniowy cykl po 3

ale jak mowie - mozniejszy kop jast na oryginalnej wersji

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
ale jak mowie - mozniejszy kop jast na oryginalnej wersji

Ale ja Ci wierze Ale nic z tym nie zrobie. Zrobie przyszły tydzień regena i ruszam z kopyta. Mam gdzieś bloga to odświeże i dam relacje ;)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

trening na rzeźbę

Następny temat

dysproporcje - łapy - obwody i siła

Spalanie
Polecane artykuły