Na 13 lipca wyznaczone jest stawiennictwo w szkole. O poprawie wyników z WF-u nie ma już mowy
także przydałoby się podszlifować trochę charyzmę. Jakieś rady co do zachowania i odpowiedzi na rozmowie kwalifikacyjnej? Dobrze by było gdyby wszyscy tegoroczni kandydaci do WSOWL zadawali w tym temacie pytania co do owej rozmowy. Może ja zaczne:
1) Co najlepiej odpowiedzieć na pytanie o motywach podjęcia decyzji o służbie w wojsku? Może raczej, jakich odpowiedzi unikać?
2) Czy chwalenie się członkami rodziny służącymi w wojsku coś da?
3) Czy na pytania odpowiadać "wylewnie", czy lepiej ograniczyć się mniej więcej do tak/nie/nie wiem?
4) I pytanie z innej beczki: w szpitalu, gdzie robili mi badania, po orzeczenie kazali się zgłosić do WKU. Jednak listownie do domu dostałem od nich karte, na której pisze grubymi literami "ZDOLNY DO ZAWODOWEJ SŁUŻBY WOJSKOWEJ..." i niżej wymienione są jakieś wady co mi wykryli (m. in. o laboga trądzik
). Czy to wystarczy, czy powinienem jednak zajść do WKU po jakieś dodatkowe dokumenty, o których nie wiem?
Pewnie coś pominołem także zachęcam innych kandydatów do zadawania pytań.
Zmieniony przez - kaczuch18 w dniu 2010-07-09 20:31:16

1) Co najlepiej odpowiedzieć na pytanie o motywach podjęcia decyzji o służbie w wojsku? Może raczej, jakich odpowiedzi unikać?
2) Czy chwalenie się członkami rodziny służącymi w wojsku coś da?

3) Czy na pytania odpowiadać "wylewnie", czy lepiej ograniczyć się mniej więcej do tak/nie/nie wiem?
4) I pytanie z innej beczki: w szpitalu, gdzie robili mi badania, po orzeczenie kazali się zgłosić do WKU. Jednak listownie do domu dostałem od nich karte, na której pisze grubymi literami "ZDOLNY DO ZAWODOWEJ SŁUŻBY WOJSKOWEJ..." i niżej wymienione są jakieś wady co mi wykryli (m. in. o laboga trądzik

Pewnie coś pominołem także zachęcam innych kandydatów do zadawania pytań.

Zmieniony przez - kaczuch18 w dniu 2010-07-09 20:31:16
1
Klata i biceps ponad wszystko!!
Ups, zapomniałem o kachloryferze...