2
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Wiele osób, szczególnie początkujących nie zdaje sobie sprawy z tego, co tak naprawdę jest wyznacznikiem efektów naszych treningów i diety. Panuje powszechnie obecny pogląd, że efekty ćwiczeń uzależnione są od naszej masy ciała. Jej wzrost lub spadek decyduje o tym, czy redukujemy tkankę tłuszczową, czy może budujemy masę mięśniową. W rzeczywistości masa ciała nie jest wyznacznikiem zmian naszej sylwetki i efektów. Aby kontrolować efekty treningowe, należy przede wszystkim dokonywać pomiarów obwodów ciała, co 1-2 tygodnie rano na czczo, które następnie warto zapisywać. W zależności od zmian obwodów ciała należy zwiększać lub zmniejszać kcal w diecie. Warto dokonywać pomiarów takich obwodów, jak:
- pas,
- udo,
- klatka,
- ramię.
Pomiarów należy dokonywać rano na czczo, stojąc. Z uwagi na wiotkość ciała, warto mierzyć napięte mięśnie, aby zniwelować możliwość błędu. Można dokonywać w najszerszym miejscu lub mniej więcej pośrodku mięśnia.
Dodatkowo oprócz obwodów ciała można robić zdjęcia sylwetki. Również warto wykonywać je rano na czczo. Najlepiej stojąc w różnych pozach. W tej samej bieliźnie, odległości, świetle.

- pas,
- udo,
- klatka,
- ramię.
Pomiarów należy dokonywać rano na czczo, stojąc. Z uwagi na wiotkość ciała, warto mierzyć napięte mięśnie, aby zniwelować możliwość błędu. Można dokonywać w najszerszym miejscu lub mniej więcej pośrodku mięśnia.
Dodatkowo oprócz obwodów ciała można robić zdjęcia sylwetki. Również warto wykonywać je rano na czczo. Najlepiej stojąc w różnych pozach. W tej samej bieliźnie, odległości, świetle.

Moderator działu Odżywianie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
heheh własnie niech ktos odpisze bo sam nie wiem jak ja mierze wyzej to mam wiecej

...
Napisał(a)

ja mierze instynktownie u gory, w najszerszym miejscu

Zmieniony przez - Piotrrrrrr w dniu 2006-01-17 22:40:47
co?
...
Napisał(a)
Fajny schemat
Pozdro

Pozdro
"Mniejsi i więksi,równi i równiejsi,jedni używają mózgu drudzy używają
mięśni,lub obu jednocześnie,Ci są tu najlepsi bezsprzecznie,a i tak nie żyją wiecznie ... "
...
Napisał(a)
10cm od jaj w dol 

1
www.pajacyk.pl - kliknij nic Cie to nie kosztuje
http://www.sfd.pl/kojot15_reaktywacja_str41__dziennik-t448260-s41.html#post8
...
Napisał(a)
gdziesz czytalem chyba ze 10cm ponizej krocza, ale glowy nie dam uciac
"Lepiej miec 90 w pasie i 120 w klacie niz 80 w pasie i 100 w klacie."
...
Napisał(a)
"Obwód uda mierzy sie w najszerszym miejscu,zazwyczaj tuz ponizej faldy posladkowej.Przy mierzeniu stac nalezy prosto,w rozkoru ok 30 cm, z ciezarem ciala rownomiernie rozlozonym na obie stopy.Miesnie rozluznione, nogi w kolanach wyprostowane"
źr-"sila,sprawnosc,piekno" S. Zakrzewski
źr-"sila,sprawnosc,piekno" S. Zakrzewski
2
Codzienny terror w drodze do chwały,
bo życie jest zbyt krótkie, aby być małym !!!
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!