Szacuny
100
Napisanych postów
3857
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
87375
Zbieram się do zakupu rollera, przeczytałem już kilka artów na ten temat i na ich podstawie wybrałem sobie dwie propozycje:
1. LEO-FIT HOLLOW ROLLER (długość: 33 cm, szerokość 14 cm, pianka EVA), cena: 30 zł
2. HMS ROLLER (długość: 33 i 30 cm, szerokość: 4 i 10 cm, pianka EVA) cena: 75 zł
3. Wasze propozycje.
Chętnie wysłucham opinii ludzi którzy już korzystali z rollerów i mogą się na ten temat wypowiedzieć. Nie ukrywam, że chcę kupić sprzęt na jakiś czas ale jednocześnie nie wydawać majątku. Do rollera zamierzam korzystać z piłki tenisowej i golfowej. Zapraszam do dyskusji :)
Szacuny
520
Napisanych postów
21399
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
141207
Ja mam bez wypustek, zwykły z biedronki i polecam chociaż jest dość miękki. Warto też dobrać odpowiednią twardość tego rollera żeby nie był ani zbyt miękki i to rollowanie nic nie dawało ani zbyt twardy bo ból będzie uciążliwy.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
14751
Napisanych postów
53558
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
402482
Witaj, tak jak Viren pisze wybrałbym taki pośredni. Rollowanie nie ma być ani głaskaniem, ani torturą. Dlatego właśnie taki pośredni wałek sprawdzi się najlepiej.
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348504
Z tych co wrzuciłeś zdecydowanie ten drugi. Tam masz i wersję z wypustkami dla bardziej zaawansowanych masochistów i zwykły, gładki.
1
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6840
Napisanych postów
62862
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784521
Najlepiej jak możesz dotknąć. Ja mam dwa jeden gładki i dość twardy drugi z wypustkami ale dla mnie już nieco za miękki. Do tego piłka do lacrosse a jeśli nie dajesz rady to tenisowa.
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348504
krisking12
No dzięki, czyli dwa wałki (z wypustkami i bez) + piłeczka tenisowa + piłeczka golfowa spokojnie wystarczą na początek? :)
Wystarczy i to nie tylko na początek. Rolowanie i rozlużnianie mięsni jest ok , ale to również wypadałoby stosować z umiarem.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
100
Napisanych postów
3857
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
87375
Czytam teraz nieco o doborze twardości rollera, problem w tym, że na allegro nie piszą o stopniu twardości. Jestem praktycznie przekonany do drugiego rollera z tych powyższych (2 w 1) ale zastanawia mnie jeszcze ta twardość. Może jest ktoś w stanie polecić konkretny sklep / firmę rollera?