Ostatnio zauważyłem że w makaronach lubella jest podana waga po ugotowaniu. Jak bardzo precyzyjna jest ta wartość? Czy mimo wszystko lepiej ważyć przed ugotowaniem?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Zawsze wszystkie produkty ważysz przed obróbką termiczną.
Makaron nie jest tutaj wyjątkiem.
Makaron nie jest tutaj wyjątkiem.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Koniu151Zawsze wszystkie produkty ważysz przed obróbką termiczną.
Makaron nie jest tutaj wyjątkiem.![]()
Tak ale na opakowaniu są podane składniki dla już ugotowanego makaronu.
...
Napisał(a)
A w internecie masz tysiąc tabel z wartościami przed ugotowaniem.
Jak nie znajdziesz konkretnie Lubelli, to za pewnik możesz przyjąć, że odpowiednik z innej firmy ma niemal identyczne BTW.
Jak nie znajdziesz konkretnie Lubelli, to za pewnik możesz przyjąć, że odpowiednik z innej firmy ma niemal identyczne BTW.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Zdecydowanie każdy produkt należy ważyć przed jego obróbką. Nie ma znaczenia co jest napisane na opakowaniu. Każdy makaron pochodzący z mąki ze zbóż ma takie same wartości odżywcze. Są one prawie identyczne jak ryżu, czy kasz. Wszystko nasz w tabelach żywieniowych oraz dzienniku żywieniowym potreningu.pl czy chociażby popularnym gitary, gdzie możesz zeskanować dany produkt i wprowadzić jego wartości odżywcze. Nie da się określić ile dany produkt będzie miał wartości odżywczych po obróbce, ponieważ wystarczy ugotować go trochę dłużej i już wchłonie więcej wody co trochę może zmienić.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
bierz masę surowego, jeden ugotuje aldente a inny przegotuje i różniąca w masie będzie 50g.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
makarony z tego samego surowca będą miały raczej takie same lub bardzo zbliżone wartości na ilość suchego produktu i takimi wartościami z tabel się sugeruj 

Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!