Szacuny
1
Napisanych postów
43
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
597
Cześc mam do was troche głupie pytanie czytałem wiele razy by po treningu jeść wafle ryżowe z miodem ale troche nie wiem ile tych wafli i tego miodu także proszę o pomoc z waszej strony dzięki z góry za odpowiedzi
Szacuny
54
Napisanych postów
3809
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
41709
Rodic dlaczego ? Takie wafle to bardzo dobry wybór po treningu 50 g wystarczy ,uzupełniają straty glikogenu i powstrzymują katabolizm białek mięśniowych
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
35
Wafle ryżowe proponowane są ponieważ szybko pomogą Ci zrekompensować obniżony glikogen we krwi. Jest kilka odmian, ja proponuję te z dodatkiem słonecznika i cynku, poprawia pamięć i koncentrację. Nasiona słonecznika są źródłem jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które wzmacniają pracę serca, obniżają stężenie cholesterolu we krwi - zwłaszcza poziom złego cholesterolo LDL - zapobiegając miażdżycy.
Szacuny
2
Napisanych postów
74
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
5103
Bez słonecznika - słonecznik to tłuszcz = dłuższe wchłanianie węgli, a po treningu zależy Ci na szybkim uzupełnieniu glikogenu. Najlepszym wyborem są zwykłe wafle ryżowe, bez słonecznika, cynamonu i innych tego typu dodatków. IG wafli ryżowych > 80 (ciekawostka...)
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
35
:) zawartość ziaren słonecznika to ok 3-5% dochodzi do tego błonnik.. jak myślisz w jakim stopniu mogą ograniczyć wchłanianie węglowodanów.. :P ach i jeszcze jedno.. jeżeli walory smakowe nie są ważne zastanów sie ile osób lubi suche wafle ryżowa.. nie wspomną już o możliwości przyjęcia w takim razie np. dekstrozy jeżeli idziemy na całość..
Szacuny
400
Napisanych postów
5586
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
39451
Ja jak jadlem kiedys, to na pcozatku jakies 1-2, ale spokojnie wal kolo 50g, mozesz dodac miodu (tylko bedize sie kleilo) ja bym walil lyzke stolowa i smarowalbym jednego wafla i nakladal na niego drugiego.
1
Ile trzeba wlozyc pracy by najlepszym byc? Tysiace godzin, 300 poza domem dni...