Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Poziom tkanki tłuszczowej - porady

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1152

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 99 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1785
Siemanko,

W ciągu ostatnich 2 lat przeszedłem masa -> redu -> masa -> teraz zostaly mi 3 ostatnie tygodnie redukcji (w sumie bedzie 8 tyg redukcji i koniec)

Przytyłem z 63 kg do 84.5kg. Zaczynałem z 63kg majac 88cm w pasie, obecnie od szczytu masowego 84.5kg po 5 tyg redukcji jest 82.2kg i 86cm w pasie. Chciałbym zejść do 84-83cm w pasie i zejsc do max 80.5kg. Mały deficyt, małe spadki wagi (0.46kg/tydz), duzo białka.

Moja waga lazienkowa nadal mi pokazuje ze mam niby 26% tluszczu... Ktoś mi powie ile to jest tluszczu ze zdjec MNIEJ WIECEJ?

Wszystko zalezy od swiatla bo zylke na bicku widac dobrze, brzuch sie odznacza (dodam ze jestem na czczo przed treningiem) wiec jakim cudem ja mam taki BF?!

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78032 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766991
Zdecydowanie aż 26 procent tkanki tłuszczowej nie będzie. Jest to wartość zbliżona 20 procentom, ale nie aż 26. Co prawda zdjęcia nie są najlepszej jakości i nie widać na nich całej sylwetki, ale bez wątpienia jest to mniejsza wartość niż sugerowane przez Ciebie 26 procent.

Poza tym, sugeruję zwrócić uwagę na to w jaki sposób mierzyć efekty kształtowania sylwetki. Warto jest zapisywać pomiary obwodów ciała co jeden/dwa tygodnie rano na czczo, a w dłużej perspektywie dobrej jakości zdjęcia sylwetki. Niekoniecznie masa ciała, na której tak się skupiasz.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Drugie pytanie. Jak tylko skoncze redukcje 8 marca chce ciału oddać troche mocy i dożywić, w miesiąc przytyć na minimalnej nadwyzce (150kcal) 1.5-2kg. Czy podczas takiego refeedu czy jak to nazwac - nadal tkanka tluszczowa moze delikatnie spadac? albo przynajmniej nie rosnąć? Już czuje ze ciuchy delikatnie luzniejsze i mam z tego powodu delikatna obnizke nastroju, chcialbym wrocic chociaz do tych 82.5... czy to ma sens czy bredze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9160 Napisanych postów 83465 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705670
Nie patrz m te cyferki bo one są mało wiarygodne . Te wagi to taki gadżet i tyle . Ty patrz w lustro , rób pomiary za pomocą miarki krawieckiej to są wyznaczniki .

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34748 Napisanych postów 25160 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282619
Analizatory składu ciała stosowane na siłowaniach czy u dietetyków są niewiee warte jak chodzi o odczyty a tym bardziej wagi łazienkowe . Nie zwracaj na to uwagi a progres oceniaj głównie w lustrze i po zdjęciach . Waga nie jest dobrym wyznacznikiem progresu u takich osób jak ty .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3 Napisanych postów 34 Na forum 111 dni Przeczytanych tematów 522
Jak masz boczki, to masz bite minimum 15-17%.
Najlepiej użyj kalkulatorów w necie, zmierz rano obwód pasa, szyi, wagę, obwód uda, grubość fałdu skórnego i policz mniej więcej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
to ze mam okolo 16-18% to wiadomo ale 25-26% to przesada dlatego pytalem. dzieki. A co do drugiego pytania cos ktos?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34748 Napisanych postów 25160 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282619
Daj zdjęcia sylwetki i zaraz ci ocenimy z mniejszą granicą błędu niż na urządeniu :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3 Napisanych postów 34 Na forum 111 dni Przeczytanych tematów 522
monkey22
Daj zdjęcia sylwetki i zaraz ci ocenimy z mniejszą granicą błędu niż na urządeniu :)
To proszę oceń mi. 74 kg, 175cm

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17764 Napisanych postów 132959 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464592
na pewno 26 nie masz, jak cchesz kup najprostszy kaliper za ok 20 zł

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
anubis84
na pewno 26 nie masz, jak cchesz kup najprostszy kaliper za ok 20 zł

Ale co 26?
Chodzi mi o procent bf
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17764 Napisanych postów 132959 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464592
tak 26% bf

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wybór celu treningowego

Następny temat

Wybór celu treningowego

Spalanie
Polecane artykuły