Szacuny
0
Napisanych postów
118
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
4937
Pytanie do bokserów przede wszystkim.
Czy w walce z cieniem ( co jak wiadomo jest częścią treningu boksu ) trzymacie w rękach lekkie hantle ( takie np. od 3 do 5kg )? Wydaje mi się, że ćwiczenie w ten sposób drastycznie zwiększa kondycję, w dużym stopniu szybkość i prawdopodobnie w pewnym stopniu i siłę ciosu.
Szacuny
1
Napisanych postów
418
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
19137
Ja cwicze z 3y kilowymi, waze malo (kolo 80kg.) wiec na reke to sporo. Takie cwiczenie sporo daje, sila ciosu sie szybko zwieksza, ale troche na technice tracisz
Szacuny
0
Napisanych postów
31
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
696
Nie musisz wtedy wkladac w cwiczenia tak duzej sily. Rob je wolniej, ale za to idealnie technicznie. Wyrobisz sobie dobre nawyki, a jak odstawisz hantle to i tak poczujesz przyrost sily i szybkosci. Ja wole raczej hantle 2kg. Wieksze juz rzeczywiscie psuja technike i wyrabiaja zle nawyki.
Szacuny
0
Napisanych postów
31
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
696
No tak, ale zaczynales napewno od mniejszych hantelkow. Trzeba tez wziac pod uwage, to ze zaczynajac od wiekszego ciezaru, nie majac wytrenowanych stawow, mozna je szybko nadwyrezyc, a wtedy latwo o kontuzje na treningu silowym. No ale jak to mowia kazdy wybiera to co latwiejsze :o))) Pozdrowionka!
Szacuny
0
Napisanych postów
118
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
4937
Ja zacząłem od 3 kg hantelek i chyba nie bedzie to takie destrukcyjne dla moich stawów po tym jak zarzynałem je na siłowni ćwicząc barki:np wyciskanie siedząc - hantle po 40 kg albo unoszenie boczne - hantle po 25 kg.
Szacuny
0
Napisanych postów
31
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
696
Pamietaj, ze tak jak powiedzial Bruce, treningz hantlami tylko do wzmocnienia sily ciosu i troche do poprawy szybkosci. Ale to tylko uzupelnienie treningu. Techniki tym nie wyrobisz. Pozdrawiam :o)