PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
monkey22Ja ogólnie mam taki nawyk że na jedną patelnie wrzucam mix warzyw mrożonych oraz jakeiś mieso surowe i bez żadnego tłusczzu na minimalnym ogniu pod przykrywka dusze a pod koniec ściągam pokrywke aby się nie zrobiła papka i lekko podsmazam na dobrej patelni i finalnie mega pyszne i ani grama fatu a jak chce w posiłku dac więcej fatu to dolewam oliwy tylko na koniec na cieple danie
Dobry motyw bo i tak wychodzi woda i zabezpieczy przed spaleniem
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2023-05-28 20:14:38
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
Ale prywatnie polecam dusić na oliwie aniżeli smażyć
WOJTAS TRENUJE
https://www.sfd.pl/[BLOG]_Wojtas_trenuje-t1223143.html
WOJTAS GOTUJE
https://www.sfd.pl/[BLOG]_Wojtas_gotuje-t1223144.html
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
ten zaczyna utleniać się w bardzo niskiej temperaturze(w maśle klarowanym ze względu na proces jego powstawania potencjalnie mamy już utleniony cholesterol). I na nic tu punkt dymienia - ten i tak zwykle jest wyższy, niż domowe warunki smażalnicze (nie licząc zwykłego masła i zakładając, że nikt nie smaży na tranie czy lnianym), więc w gastronomii, gdzie ten sam tłuszcz jest używany wielokrotnie (a z każdym kolejnym smażeniem punkt dymienia się obniża) i owszem - będzie pewnym wyznacznikiem, w domu niekoniecznie.
W każdym razie - oliwa i olej z awokado to taka topka do smażenia - mało WNKT i katalizatorów utleniania, za to dużo antyoksydantów podnoszących stabilność. Dalej rzepakowy(ale tu warto zwrócić uwagę na datę przydatności. Niestety im dłużej taki olej stoi, tym liczba kwasowa i nadtlenkowa jest wyższa i w przypadku rzepakowego plastikowe butelki i oświetlone sklepowe witryny sprawiają, że w nim te zmiany zachodzą bardzo znacząco, nawet mimo przydatności do spożycia), ewentualnie kokosowy - tam gdzie nie pasuje posmak oliwy i raczej bez przesady, wszak jeżeli trzymamy się obecnych norm żywieniowych, to NKT powinniśmy spożywać tak mało, jak to możliwe.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2023-05-29 09:21:25
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
Koniu151jeżeli trzymamy się obecnych norm żywieniowych, to NKT powinniśmy spożywać tak mało, jak to możliwe.
A Ty się z tym zgadzasz? Ostatnio słyszy się, że są dobre bo są już właśnie utlenione, a dodatkowo te pochodzenia zwierzęcego posiadają antyoksydanty lipofilne i generalnie niby powinno to służyć naszemu zdrowiu... Czy bigpharma nas omamia?

WOJTAS TRENUJE
https://www.sfd.pl/[BLOG]_Wojtas_trenuje-t1223143.html
WOJTAS GOTUJE
https://www.sfd.pl/[BLOG]_Wojtas_gotuje-t1223144.html
Natomiast jeżeli chodzi o rzeczone antyoksydanty, to nie są to jakieś unikalne związki, które znajdziemy tylko w produktach odzwierzęcych, czy tłuszczach bogatych w NKT. Ot rzeczona już oliwa, ma w sobie w zasadzie wszystko co najlepsze.
I generalnie niezgadzanie się z cytowanym przez Ciebie twierdzeniem, jest sprzeczne z aktualnym stanem wiedzy, wszak dowodów jaki model diety jest najkorzystniejszy mamy mnóstwo, natomiast sekty gloryfikujące NKT i owszem istnieją, ale to altmed i szara strefa medycyny, pisząca własną fizjologię.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2023-05-29 11:22:32
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej

TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/