Szacuny
2
Napisanych postów
223
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
3646
Witam,
ile g warzyw dziennie jeść na masie? Owoców to jem dziennie tak 400-450g ale mniej warzyw bo gdzieś 200-350g. Łącznie warzyw i owoców mam około 800g dziennie. Ciężej jeść mi warzywa bo jakoś mnie zapychają a owocami węgle nabijam. Wystarczy taka ilość?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Nie jest to zbyt sensowne rozwiązanie. Talerze mamy różnego rodzaju. Ja np. lubię jeść na dużych talerzach i ciężko wyobrazić mi sobie aby połowę jego stanowiły warzywa. Z reguły nie mieszczą mi się one na talerzu (mimo, że jadam na dużych). Gdybym nałożył na pół talerza warzywa, to co miałbym zrobić z resztą produktów? Tak samo w sytuacji, gdy ktoś jada mało, na mniejszym talerzu. Z tego wynika, że musi zjeść pół talerza warzyw a źródła białka, węglowodanów i tłuszczów mniej niż wynika z jego obliczeń?
34744
Napisanych postów
25146
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282588
Spożywaj warzywa tam gdzie się da , nie musisz koniecznie na siłe ładować do każdego posiłku , jeśłi ogół diety dobrze zbilansowany + do taka ilosć owoców i warzyw to jest dobrze
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Ile tych kalorii w diecie spożywasz, że tak trudno Tobie zjeść trochę warzyw? Z reguły zaleca się zjedzenie minimum 200 gramów warzyw w posiłku, ale to już zależy od ogólnej ilości posiłków w ciągu dnia. Oczywiście można nadrabiać to owocami. Ciężko jednak dostarczyć z nich większe ilości węglowodanów, o czym wspominasz. Węglowodany raczej dużo łatwiej podbić z ich innych źródeł, takich jak: kasze, ryże, makarony, płatki, itp.
Szacuny
2
Napisanych postów
223
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
3646
Teraz na początek 3100 ale wcześniej jak kończyłem masę na 3700 to było ciężko.
Mam pytanie o makro: jeśli jadłoby się mało białka np. 1 gram na kg mc przy ilości kcal np. 3200-4000kcal to zalewałoby fatem czy mięśnie by też szły jak na 1,5-2g białka? Czy 1g białka nie wystarczy i tylko przybywałoby tłuszczu?
Zmieniony przez - Hubi 7 w dniu 2020-12-01 13:42:03
34744
Napisanych postów
25146
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282588
Najlepiej będzie jak wstawisz zrzut swojej diety . Zalewa nas przy zbyt dużej nadwyżce kalorycznej a nię od poszczególnych makro . Trenując pod hipertrofię optymalnie jest dać białka pod 2g .