Można po treningu np szynke podsmażoną i później tuszona zjeść z ryżem? Szynka ze swojej swinki ;)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Tak, możesz zjeść taki posiłek, o ile wkomponuje Ci się Twoje założenia kcal i makro.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Przekonanie mówiące, iż wieprzowina nie nadaje się jako element zdrowej diety , gdyż składa się głównie z tłuszczu jest niezwykle mylne. W rzeczywistości jest tylko częściowo prawdziwe. Oczywiście są elementy tuszy wieprzowej niezwykle zasobne w tłuszcz, ale są też takie, które śmiało można nazwać chudymi. W sklepach bez problemu można dostać schab czy szynkę wieprzową zawierające zaledwie około 6 – 7% tłuszczu. Tego typu produkty śmiało można uwzględnić nawet w diecie niskotłuszczowej.Ty masz ze swojej hodowli to już wogóle nie masz czym się przejmować .
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Okres po treningu nie robi tutaj żadnej różnicy. Wieprzowina (jak również inne rodzaje mięs) jest dobrym źródłem białka i w zależności od elementu półtuszy również tłuszczów. Jak najbardziej możesz wprowadzać jej elementy do swojej diety. Ważny jest jej ogół, a nie to co zjesz w jednym posiłku. Dlatego też warto przeanalizować całość Twojej diety. Z kolei na temat wieprzowiny polecam poczytać więcej w artykule poniżej:
https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_odżywianie/Dlaczego_warto_jeść_wieprzowinę-a232.html
https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_odżywianie/Dlaczego_warto_jeść_wieprzowinę-a232.html
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Szynka aklurat jest chudym mięsem w porównaniu do karkówki, spokojnie mzoesz wcinać, sam mam czesto szynkę mieloną po treningu .
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Nawet te bardziej tłuste elementy wieprzowe jak najbardziej znajdą swoje miejsce w zdrowej diecie. Np. karkówka, łopatka, czy nawet boczek. Kwestia odpowiedniego wkomponowania ich w naszą dietę, tak aby ilość spożywanych składników odżywczych (białka, tłuszcze i węglowodany) zgadzała się z tymi w założeniach.
Przy okazji również warto zwrócić uwagę na proporcje kwasów tłuszczowych w naszej diecie. Polecam poczytać więcej na ten temat:
https://potreningu.pl/articles/3681/kwasy-omega-3-i-omega-6--bo-licza-sie-proporcje
Przy okazji również warto zwrócić uwagę na proporcje kwasów tłuszczowych w naszej diecie. Polecam poczytać więcej na ten temat:
https://potreningu.pl/articles/3681/kwasy-omega-3-i-omega-6--bo-licza-sie-proporcje
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!