Szacuny
0
Napisanych postów
37
Wiek
30 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
5906
Siema
Pytanie takie jak w temacie, czasem używam sosów czy innych rzeczy, wiadomo proch+woda i jest sos, ale jak to wliczać? Na pomysłach jest makro na 100g i na porcje, z tym że to po przyrządzeniu czyli dodaniu dodatkowych składników. Dlatego moje pytanie czy jest w ogóle sens wliczania tych sosów a jeśli tak to w jaki sposób ;) dzięki z góry
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
3032
Napisanych postów
51847
Wiek
35 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
350793
oj jak ktoś kupuje gotowe mieszanki i sypie tego sporo, to wbrew pozorom może się ładnie nazbierać, przeciętna przyprawa typu "kurczak iluś tam smaków" itp to zwykle 1/3 cukru, 1/3 soli, 1/3 ziół-itp. Nawet zwykły pieprz cytrynowy jest napchany cukrem.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
0
Napisanych postów
37
Wiek
30 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
5906
Teoretycznie do tego sosu powinno się dodać 500g kurczaka i 200ml śmietanki 12%. Więc wychodzi z tego że ten proszek to mieszanka serów, przypraw i tłuszczu palmowego. Jak z makro na 4 porcje odliczy się kurczaka i śmietane to powinien zostać sam proch.
Szacuny
38
Napisanych postów
365
Wiek
41 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
18735
Jeżeli chodzi o makra to na "fixach" z Knorra są podawane też makra na sam proszek. Tłuszczy dużo tam nie ma bo jak np. użyjesz takiego fixa na 4 porcje to w sumie na porcji zjesz 1g. tłuszczy. Natomiast węgli zjesz wtedy około 7g z czego połowa będzie pochodzić z koncentratu pomidorowego. Jeżeli mówimy o 1porcji to zjesz ok. 1g. złego tłuszczu i 3g cukru(na przykładzie "Danie orientalne z kurczakiem" Knora).