Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
372
Napisanych postów
1024
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
27167
1. WIEK: 26
2. WAGA: 80
3. WZROST: 189
4. WYMIARY:
-biceps: 35
-klatka: 103
-udo: 57
-talia: 79
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 5 lat
6. DIETA:
-białko: 200
-węglowodany: 400
-tłuszcz: 130
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: brak
8. TRENING: FBW 3x w tygodniu
9. CEL CYKLU: brak
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA:
11. POZIOM BF%: 12
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): chudnięcia
13. STAN ZDROWIA: ??
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA:
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata:
-martwy ciąg:
-przysiad:
Czołem! Tak jak w ankiecie napisane nigdy nie stosowałem dopingu. Zmagam się z problemami z zakresu endokrynologii. Brałem przez 2tygodnie na zalecenia lekarza stanozolol (oral) w kosmetycznej dawce 5mg/ed w celu obniżenia poziomu SHBG. Po dwóch tygodniach przy badaniach kontrolnych pierwszy raz w życiu wykonałem również badanie poziomu DHT (Dihydrotestosteron) i wynik który mi wyszedł to 50razy ponad normę! Obecnie wykonałem ponowane badanie w innym Labie i czekam na wynik. Dodam jedynie że ten winstrol już na początku czerwca jest odstawiony a obecnie jestem na provironie 75mg/ed. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ale chyba oba specyfiki są pochodnymi DHT więc czy jest możliwość że branie tego winstrolu dało taki kosmiczny wynik?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
841
Napisanych postów
1886
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
29272
Masz wywalone DHT także jest to normalny ,,objaw,, wypadania włosów. Wszystko zależy od Twojej gentyki czyli wrażliwości mieszków włosowych na DHT. To że ,,parę,, włosów Ci wypadnie podczas mycia to nic. Co do testosteronu w ramach HTZ czytli nie przekraczajacego 800 ng/dl nie powinno bardzo wpływać na DHT aczkolwiek zawsze przy syntetyku będzie podniesione. W Twoim przypadku jeżeli testosteron masz w normie nie ma sensu pchać się w testosteron a raczej nic Ci to nie da.
Szacuny
372
Napisanych postów
1024
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
27167
Nie przepisał rzecz jasna lecz wskazał. Kupiony gdzieś firmy Panax Pharma. Działał jak trzeba chyba gdyż poziom SHBG spadł do połowy normy lecz po odstawieniu znów 2xponad normę.
3842
Napisanych postów
18899
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
207753
Patriotaa
.... Po dwóch tygodniach przy badaniach kontrolnych pierwszy raz w życiu wykonałem również badanie poziomu DHT (Dihydrotestosteron) i wynik który mi wyszedł to 50razy ponad normę! Obecnie wykonałem ponowane badanie w innym Labie i czekam na wynik. Dodam jedynie że ten winstrol już na początku czerwca jest odstawiony a obecnie jestem na provironie 75mg/ed. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ale chyba oba specyfiki są pochodnymi DHT więc czy jest możliwość że branie tego winstrolu dało taki kosmiczny wynik?
Jak lykasz pochodne dht to wiadomo ze wyjda one podwyzszone
Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie
Szacuny
372
Napisanych postów
1024
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
27167
No okej ale wynik jest 50razy ponad normę a nie podwyższony. Norma do 990pg/ml a ja mam 49097 co więcej ta lekarka jak to zobaczyła zapisała mi na zbicie tego finasteryd. Inny lekarz powiedział że mam tego nie brać i skierował mnie na dalszą diagnostykę do szpitala. Każdy gada co innego, och**eć można a chciałbym uniknąć sytuacji że położą mnie do szpitala a okaże się że wynik jest taki od tych leków.
Szacuny
609
Napisanych postów
1488
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
11297
Lekarz zalecił Ci wino, nieźle przy każdej pochodnej DHT zalecany jest finasteryd i powinien Cię o tym poinformować jakie są skutki wysokiego DHT, trzeba było się go zapytać gdzie kupić winstrol może ma jakieś pewne źródło, masakra i idź tu do lekarza, jakie badania jeszcze robiłeś bo jak polecił Ci winstrol to powinien zlecić Ci badania wątroby, tarczycy, lipidogram, pełną morfologię, i prostata
Zmieniony przez - Gucio547 w dniu 2021-08-17 13:25:49
4755
Napisanych postów
5700
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
52851
Patriotaa
Nie przepisał rzecz jasna lecz wskazał. Kupiony gdzieś firmy Panax Pharma. Działał jak trzeba chyba gdyż poziom SHBG spadł do połowy normy lecz po odstawieniu znów 2xponad normę.
Lekarz ci kazał kupić underground'owy koks? Coś czuję, że tu było leczenie na własną rękę, a potem jak wywaliło wyniki w kosmos, to dopiero się tym lekarz zajął.
O, widzę, że Gucio mnie wyprzedził, nie doczytałem do końca
Zmieniony przez - Psycho Dad w dniu 2021-08-17 13:46:07
Szacuny
372
Napisanych postów
1024
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
27167
No lekarz właśnie wskazał źródło ale dobra nie mam zamiaru rozwijać tego tematu bo widze ze i tak każdy doda sobie co chce. Badania mam wszystkie robione na bieżąco i leczenie zostało wdrożone na ich podstawie. Ten lekarz wyciąga kulturystów z wieloletnich cykli sterydowych. Mogłem zamiast tego wina wejść na testosteron ale lekarz nie chciał zebym złapał bloka a co wiecej nie mógł mi go też przepisać bo ja w badniach testosteron całkowity mam ponad normę lecz przy tym 2xponad normę SHBG co skutkuje tym ze moj organizm z tego testosteronu nie moze skorzystać. Tak mi to przedstawiono. Dodatkowo jestem pod opieką innego endokrynologa od kilku lat. Na jego zlecenie miałem robione USG jąder, MR przysadki, TK nadnerczy i kilkadziesiąt innych badań. Nie zlecił natomiast ani SHBG ani DHT a dopiero po tym i podaniu provironu moje sampoczucie się poprawiło i jestem w stanie normalnie trening zrobić i mieć jakies efekty. Temat u mnie jest naprawdę dosyć skomplikowany wiec jakies dziwne insynuację są niepotrzebne. Dzięki wielkie Aleks - zrobię tak jak napisałeś a jeśli się potwierdzi ze taki wynik jest od tych specyfików to mam pytanie czy jak przybije teścia to on tez konwertuje do DHT i trzeba ten finasteryd brać czy nie? Mam ten finasteryd w domu ale boję się tego brać szczerze mowiac czytając opinie na tym forum o tym specyfiku a Wy tutaj teraz piszczecie ze trzeba to brać przy pochodnych DHT?? Dodam ze ja nie mam żadnych objawów wysokiego DHT.
841
Napisanych postów
1886
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
29272
Nie chce mi sie wierzyc w to aby ktory kolwiek lekarz zlecil branie leku ktorego nie ma w obrocie farmaceutycznym PL. Jest to nie mozliwe. Mniejsza o to. DHT masz wywalone od provironu. Odrzuc wszystkie leki i zbadaj ponownie DHT.
Szacuny
372
Napisanych postów
1024
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
27167
Nie mam zamiaru Was wyprowadzać z tego błędu, niech tak będzie :D a i tylko nadmienie ze badanie było robione przed podaniem provironu a po 2tyg. brania 5mg/ed winstrolu ale dobra.. za kilka dni bede miał swiezy wynik to zobaczymy. Dzieki za pomoc tak czy inaczej!
Zmieniony przez - Patriotaa w dniu 2021-08-17 15:25:34