Postanowiłem spróbować skorygować moje skrzywienie kręgosłupa, w tym celu drążek jest bardzo pomocny. Po 1,5 minuty wiszenia moje przedramiona siadają. Macie jakieś pomysły na to, żeby się dłużej utrzymać? Kiedyś słyszałem, że podobno można kupić jakieś paski, żeby odciążyć przedramiona w czasie wiszenia, czy ktoś wie jak takie coś wygląda i gdzie to można kupić?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Mm łopatkowe (równoległoboczny, cześć trapeziusa, prostownik w odpowiedniej części) przy okrągłych plecach są osłabione i nadmiernie rozciągnięte. I dlatego ich dalsze rozciąganie np biernym zwisem nie jest wskazane.
Co do rozciągania prostowników kręgosłupa po treningu, to stosuję inne ćwiczenia. Można ich się doszukać w FAQ na ExRx.
Co do rozciągania prostowników kręgosłupa po treningu, to stosuję inne ćwiczenia. Można ich się doszukać w FAQ na ExRx.
...
Napisał(a)
najlepsza jest praktyka
wiś tak kilka razy dziennie, codziennie to pewniejszy chwyt sam przyjdzie
wiś tak kilka razy dziennie, codziennie to pewniejszy chwyt sam przyjdzie

...
Napisał(a)
Twoje ramiona będą coraz wytrzymałsze jeżeli będziesz cierpliwi i dawał im czas na przyzwyczajenie się
...
Napisał(a)
autor - ile masz lat w sumie ? bez wzmacniania miesni oslabionych odpowiedzialnych za dany typ skrzywienia , dbania o prawidlowa postawę , nie obciązania jednej strony ciala , likwidacji przykurczów - samo wiszenie da tyle co jedzenie bananów
...
Napisał(a)
Mam 23 lata. Mięśni słabych nie mam, ćwiczyłem przez jakiś czas na siłowni. Moim głównym problemem jest niewielki garb w górnym odcinku pleców, niewielka skolioza- to są objawy stwierdzone przez specjalistę. Oprócz tego jestem niemal przekonany, że mam pogłębioną lordozę lędźwiową, gdyż mam tam dość mocne wcięcie i zawsze miałem wystający brzuch niezależnie od poziomu tłuszczu.
...
Napisał(a)
no wiek dosc srogi jak na 'poprawe kosci treningami'.
utrzymuj poprawną postawę, nie rób cwiczen typu wycisk na barki itp siedząc [siedzac wiekszy nacisk na kregoslup] - lepiej stojac bokiem do lustra kontrolujac postawe
wzmocnij miesnie zarowno prostowniki pleców, jak i bruzcha no i te "wyżej" tez
strecznig pleców , brzucha po KAZDYM treningu tez wyjdzie na dobre.
no i powtórze sie - na codzien utrzymuj poprawna postawe
utrzymuj poprawną postawę, nie rób cwiczen typu wycisk na barki itp siedząc [siedzac wiekszy nacisk na kregoslup] - lepiej stojac bokiem do lustra kontrolujac postawe

wzmocnij miesnie zarowno prostowniki pleców, jak i bruzcha no i te "wyżej" tez

strecznig pleców , brzucha po KAZDYM treningu tez wyjdzie na dobre.
no i powtórze sie - na codzien utrzymuj poprawna postawe
...
Napisał(a)
Wzmacnianie mięśni chyba tylko powoduje nie pogłebianie się wad, ale ja chcę to skorygować.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!