Szacuny
0
Napisanych postów
34
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
803
Czy jak chce budować mieśnie to powinienem zjadać więcej kalorii czy mniej obliczyłem tak około i w ciągu dnia zjadam około 2400 kalorii
na siłownię chodzę 3-4 razy w tyg i czy branie aminokwasów w trakcie treningu i białka po treningu ( jako kolacja ) to dobry pomysł z góry dzięki za odpowiedz
Szacuny
1941
Napisanych postów
13710
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
249865
Jw a zjedzenie bialka po treningu jako ostatni posilek to slaby pomysl...policz sobie swoje zapotrzebowanie i zobaczysz czy Ci braluje kcal porownujac do tego ile spozywasz
Szacuny
0
Napisanych postów
34
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
803
jak to obliczyć ćwiczę 4 miesiące dopiero pierwszym celem było zgubienie trochę kg teraz chce budować mieśnię treningi kończę o 21.30 na siłowni spędzam około 1,5-2h czyli białko po siłowni oki ale pozniej jeszcze coś zjeść ?
Szacuny
0
Napisanych postów
34
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
803
Diete jakąś tam podstawową mam 4 posiłki dziennie mało przetworzone rzeczy lecz za mało kcal lecz tez nie chce przybrać ale chce aby mieśnie rosły jak to uzyskać
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6840
Napisanych postów
62862
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784521
Ale jak chcesz to zrobić żeby nie przybrać ale mięśnie żeby się rozwijały ? To się wyklucza trzeba mieć nadwyżkę kaloryczną i ogólnie przytyć aby i mięśnie mogły się rozwijać.
Bez dodatniego bilansu kcal nie urośnie nic... Zliczaj w skali tygodnia, staraj się żeby codziennie dostarczać dana ilość, jak się nie wyrobisz z jakiegoś powodu dolicz do innych dni
Szacuny
0
Napisanych postów
34
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
803
Oks dziena, wyszło mi w tym kalkulatorze BMR ze powinienem spożywać 3200kcal aby utrzymac aktualną wagę myślicie ze przy dziecię około 2800 jak bym dodał koktajl białkowy 2 x dzienie było by git hm ogólnie sorry bo niektóre moje pytania są bezsensowne ale dopiero zaczynam przygodę z siłownią
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6840
Napisanych postów
62862
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784521
To za mało bo jak teraz spożywasz 2800kcal to aby rosnąć musisz jeść 3400-3500kcal to za mało ale spróbuj. Warto spróbować i obserwować później ewentualnie podbijesz jak będzie stało w miejscu.