Szacuny
5
Napisanych postów
211
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
28941
Witam, mam pewien problem dotyczący dawkowania witaminy A i D( 2000 j.m. , 400 j.m.). Dermatolog zalecił mi stosowanie ich w dawce 3x2, jednak na opakowaniu napisane jest,że profilaktyczna dawka to do 2 kapsułek dziennie.Nie do końca rozumiem.Czy profilaktyczna dawka to nie to samo, co dawka czynnego leczenia, nie? Co mam robić? Stosować się do polecenia dermatologa? Nie chciałbym mieć kłopotów związanych z przedawkowaniem tych witamin.
Szacuny
23
Napisanych postów
245
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1242
stosuj się do polecenia lekarza - profilaktyka to nie to samo co leczenie, ps. ciekawy sposób leczenia trądziku? poza witaminami w caps. rozumiem nic innego nie zapisał?
Szacuny
5
Napisanych postów
211
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
28941
Zapisał biotynę i laktoferynę, dodatkowo mam zewnętrznie duac i differin, to już od dawna. Wcześniej miałem tetralysal pół roku. Trądzik mi znikł, zostały przebarwienia.
Szacuny
23
Napisanych postów
245
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1242
no mówię, bo tak raczej jest - biotyna - człowieka nie ma absoutnie niedoborów tej bitaminy, laktoferryna - co ma do trądziku, wit. A i D no już bardziej, ale też w tym co nas uczą o leczeniu trądziku nikt nigdy o tym nie wspomniał. Warto wiedzieć że Differin który masz należy do retinoidów, czyli właśnie pochodnych wit. A i są to najskuteczniejsze leki w leczeniu trądziku.