Szacuny
133
Napisanych postów
9767
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
23577
Zamieściłem właśnie na mojej stronce autorskiej artykuł pt. "Spalaj tłuszcz witaminą C". Opisuje w nim udział witaminy C - w mechanizmach związanych z redukcja tkanki tłuszczowej. Jeżeli to kogoś interesuje - zapraszam. Artykuł jest na stronie startowej:
Szacuny
133
Napisanych postów
9767
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
23577
Biniu - racja! Dyskusja na te tematy ma sens - jak najbardziej. Nie tyle da przekonania obu stron, ile dla postronnego czytelnika, który sam wyciągnie z niej należyte wnioski.
Szacuny
6
Napisanych postów
606
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
18352
ile dziennie powinno sie przyjmować witaminy C ? chodzi mi o dawki dla osoby uprawiającej sport (siłownia,pływanie, biegi, czyli dość intensywny tryb życia)
Szacuny
80
Napisanych postów
4196
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
53627
Pewnie Pan Sławek odpowie, ale ja naczęsciej spotykałem się z dawką 1 grama, choć są fani nawet i 3.
Jest to związane z wieloma czynnikami, szacuje się że samo palenie papierosów zwiękasza zapotzrebowanie na tą witaminę o 200 mg.
Życie jest za krótkie aby brać ciągle te same suplementy :)
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Z tego co wiem, to witamina C jest jedyną która nie prowadzi do hiperwitaminozy. I w przypadku przedawkowania tylko mocz jest bardziej żółty i może szczypać. To jedyny efekt uboczny przedawkowania tej witaminy, który znam.