Szacuny
6
Napisanych postów
267
Wiek
5 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
4903
Witam jak to z tą wołowina sprawa wygląda ciężko wywnioskować czasami jaka część się posiada a cena bardzo wysoka w okolicach 40zl za kg jednakże jakie posiada wartości odżywcze bardziej chodzi o tłuszcze jednakże zamawiając przykładowo dziś udziec dostałem całkiem inna część szef powiedział że to szynka ciężko wywnioskować jedno jest pewne że będę musiał zmienić mięsny skoro prosiłem o udziec na zamówienie dostaje coś innego jednakże posiadam 2kg ponad i szkoda by tego nie jadac. Za pierwszym razem dostałem praktycznie zero przyrostów itp zobaczcie w 1 i 2 zdjęciu. Po czym właśnie po skontaktowaniu się z sklepem zamówiłem dokładną część która oczekiwałem byl to udziec a dostałem szynke zawiodłem się bo skoro zamawia się coś to chce się to co się zamowilo to spójrzcie sami zdjęcia od nr 3
Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-12-05 19:58:01
Szacuny
6
Napisanych postów
267
Wiek
5 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
4903
Tu dodam co dostałem dzisiaj a oczekiwałem po zamówieniu udziec a dostałem niby szynke ciężko teraz już się domyśleć co to jest bo chciałbym wiedzieć wartości odżywcze ile ma tłuszczu a tak ciężko stwierdzić nie wiadomo jaka to część a chce zawsze chuda wolowine. W niektórych części martwią mnie te przerosty więc zapewne ma dużo więcej tłuszczu w 100g tododam jedno zdjęcie
Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-12-05 20:02:49
Szacuny
6
Napisanych postów
267
Wiek
5 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
4903
No właśnie nie ja tylko szefcio w sklepie wiem o tym ja zamawiałem przed wczoraj typowo chciałem dana część udziec wołowy a dostałem to i teraz zgaduj zgadula po prostu jestem w dupie gdy wpisałem w necie wołowina w 100g może mieć nawet 18 tłuszczy w 100g dlatego tutaj napisałem bo jestem przerażony gdyż nie wiem co działać jak szacowac najgorsze w tym że zamawiałem dana część chuda chodziło mi o udziec a teraz nie wiadomo co to i jakie wartości odżywcze przyjąć do produktu. Przykładowo jeden element po krojeniu ma dosyć przerosty sami spójrzcie. Podchodze do trgo profesjonalnie dlatego tutaj napisałem
Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-12-05 22:53:45
Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-12-05 22:56:00
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78025
Wiek
40 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Udziec jest wołowy, a szynka wieprzowa. Od tego masz tabele kaloryczne, aby sprawdzić ilości kalorii i składników odżywczych w produktach. Nigdy nie trafisz z tym dokładnie, ponieważ każde zwierze będzie miało trochę innych poziom tkanki tłuszczowej w określonym elemencie (w przypadku wołowiny ćwierćtuszy).
Udziec wołowy ma śladowe ilości tłuszczów, co jak najbardziej widać na zdjęciach. Nie widzę tutaj żadnego problemu. Polecam skupić się na czymś bardziej istotnym zamiast szukać nieistniejące problemy.
Szacuny
6
Napisanych postów
267
Wiek
5 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
4903
W porządku wybaczcie ciężko cokolwiek wywrozyc że zdjęć jednakże jaka to by mogła być część wołowa bo w 100g wołowiny dana część różni się strasznie ilością tłuszczu w 100g produktu i ciężko osadzic wartości odżywcze danego produktu odnośnie wołowiny. Jeden z elementów wyglądał tak powyżej zdjęcia są po skrojeniu jesteście coś w stanie osadzic po tych zdjęciach zawartość tłuszczu w jakich byłaby okolicach
Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-12-06 07:16:13
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78025
Wiek
40 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Będzie taka sama jak w tabelach kalorycznych dla udźca wołowego. Naprawdę nie masz większych problemów? Polecam lepiej wykorzystać ten czas, zamiast zastanawiać się na ilością składników odżywczych kawałka wołowiny, który ewidentnie widać, że jest chudy. Nie zrobi Tobie żadnej różnicy kilka procent tłuszczów w jedną, czy drugą stronę.
W życiu przyda się Tobie zdecydowanie bardziej wiedza na temat poprawnego składania zdań, czy wysławiania. Na to jak najbardziej warto poświęcić cześć wolnego czasu.