Szacuny
7
Napisanych postów
40
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
2351
Dzień dobry, jestem uczniem liceum i rozważam karierę (jeśli można to tak nazwać) w wojsku. Czy warto w to iść, i jaką ścieżkę edukacji obrać, żeby mieć największe szanse na awanse?
Ważne są dla mnie zwłaszcza opinie praktyków i - w ich odczuciu - plusy i minusy pracy w wojsku. Dodam że nie mam żadnych problemów zdrowotnych i uczę się dosyć dobrze. Chciałbym pracować w wojskach lądowych (ewentualnie specjalne, ale to raczej marzenia)
Z góry dzięki każdą pomocną wypowiedź.
Szacuny
24
Napisanych postów
94
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
2546
Pamiętaj, że wojsko to nie jest "normalna" praca to służba. Co do awansów to jak wszędzie albo będziesz najlepszy w tym co robisz albo masz znajomości.
Szacuny
26
Napisanych postów
202
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
2725
Bieganie pompowanie podciąganie na drążku Mogłeś pójść do jakieś szkoły wojskowej a nie do liceum SA różnego rodzaju szkoły mundurowe może warto pomyśleć o zmianie
Szacuny
7
Napisanych postów
40
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
2351
Cycek2021
Bieganie pompowanie podciąganie na drążku Mogłeś pójść do jakieś szkoły wojskowej a nie do liceum SA różnego rodzaju szkoły mundurowe może warto pomyśleć o zmianie
U mnie w okolicy nie ma dobrego mundurowego, poszedłem więc do zwykłego. Poza tym podobno lepiej iść na jakieś studia wojskowe, podobno lepiej się wtedy wchodzi w ten świat. Wiecie może gdzie będzie można w przyszłości iść? Myślałem o aszwoju.
Szacuny
26
Napisanych postów
202
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
2725
WAT jedna z wojskowych uczelni trzeba zdać egzamin oczywiście a tak z marszu możesz iść do terytorialnie zobaczyć czy to dla ciebie teraz nabór jest dość często
Szacuny
7
Napisanych postów
40
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
2351
Cycek2021
WAT jedna z wojskowych uczelni trzeba zdać egzamin oczywiście a tak z marszu możesz iść do terytorialnie zobaczyć czy to dla ciebie teraz nabór jest dość często