Szacuny
0
Napisanych postów
24
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
443
Mam 30 lat i jestem dwa lata na TRT z powodu hipogonadyzmu hipo. Moje jądra już przed leczeniem nie były zbyt duże a po leczeniu przykurczyły się jeszcze bardziej. Lewe jest wielkości jaja przepiórczego a prawe trochę większe. Androlog powiedział, że absolutnie nie da się przywrócić wielkości, co jest kłamstwem, bo przecież podaje się w tym celu HCG. Leczenie HCG jest jednak kosmicznie drogie zwłaszcza, że dzieci mieć nie chcę, więc nie ma sensu wydawać tysięcy złotych, jeśli chodzi mi tylko o efekt estetyczny.
Więc czy jest możliwość zwiększenia wielkości jąder suplementami na odblok nie schodząc z TRT? Np. DAA?
Szacuny
0
Napisanych postów
24
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
443
Pytałem androloga o HCG, to powiedział, że koszt leczenia tym będzie w tysiącach złotych miesięcznie i uciął temat. Dwa lata wcześniej też pytałem swojego endo ze szpitala o HCG, to też powiedział, że leczenie gonadotropinami będzie kosztowne.
Szacuny
609
Napisanych postów
1488
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
11297
To ile tego hcg proponował Ci na miesiąc? Ja bym nie słuchał tego cymbała, po prostu chciał Cię odprawić z kwitkiem jak to się mówi albo nie wie jak stosować hcg to standard u naszych specjalistów
Zmieniony przez - Gucio547 w dniu 2021-07-26 08:16:32
Zmieniony przez - Gucio547 w dniu 2021-07-26 08:18:13
Szacuny
0
Napisanych postów
24
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
443
Niczego mi nie zaproponował. Tylko powiedział, że leczenie HCG nie wchodzi w grę (ze względu na koszta) i ja tego tematu już nie drążyłem. To ile więc leczenie HCG aptecznym będzie kosztowało miesięcznie, jeśli chodzi o przywrócenie wielkości jąder? HCG bierze się na stałe czy tylko przez jakiś czas?
Zmieniony przez - Goryllo w dniu 2021-07-26 08:24:44
Zmieniony przez - Goryllo w dniu 2021-07-26 08:24:54
Szacuny
609
Napisanych postów
1488
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
11297
A teścia ci podaje i nie wie z czym to się wiąże i to przez 2 lata, po dwóch tygodniach brania teścia już zaczyna się atrofia jąder, lekarz tego nie wie, pozbawił Cię jaj podając Ci teścia bez hcg to nie normalne, nie będę podawał Ci cen bo sam sobie znajdziesz ale dawka 500ui na tydzień jest już skuteczna
Zmieniony przez - Gucio547 w dniu 2021-07-26 08:38:54