Szacuny
0
Napisanych postów
0
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
4
Witam.
Jak spożywanie cukrów prostych (słodyczy) wpłynie na okres budowania masy? Chcę zaznaczyć że nie chodzi mi o zastępowanie wegli złożonych prostymi a po prostu czeste podjadanie słodyczy pomiedzy posiłkami właściwymi w których zaspokojone jest zapotrzebowanie na wszystkie makroskładniki. Wiem że ta dodatkowa dawka cukru odlozy się jako tkanka tłuszczowa, Ale czy zaburzy ona sam proces budowania masy?
Pozdrawiam
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34748
Napisanych postów
25160
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282619
Oczywiście że wpłynie negatywnie na budownie masy mięśniowej - cukier cukrem ale większość słodyczy i takich zagryzek ma dodatkowe malo zdrowe składniki ( ulepszacze, polepszacze, tłuszcze ) więc lepiej żeby pojawiały się w diecie sporadycznie
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
Szacuny
1663
Napisanych postów
27216
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
516400
Przecież słodycze mają przewagę tłuszczy, więc nie wiem skąd wniosek głównie o cukrach. Ludzie wszędzie widzą problem w cukrze, ale o tłuszczach utwardzonych już zapominają.
Szacuny
0
Napisanych postów
0
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
4
To zależy jakie słodycze, nie pakuj do 1 wora wszystkiego. Pracuję w pracowni lodów gdzie tłuszcze w lodach są ze śmietany i mleka, A przeważają węglowodany.
34748
Napisanych postów
25160
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282619
Loisik
To zależy jakie słodycze, nie pakuj do 1 wora wszystkiego. Pracuję w pracowni lodów gdzie tłuszcze w lodach są ze śmietany i mleka, A przeważają węglowodany.
Tutaj wyraźnie widać że autorowi chodzi o PODJADANIE SŁODYCZY więc chodzi na 100% a batony , czekoladki , cukierki , żelki itp itd a nie lody :)
34748
Napisanych postów
25160
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282619
Loisik
To ja jestem autorem i podjadam właśnie dużo tych lodów, które są z dobrej jakości składników:)
- fakt , nie zwrócilem uwagi :) to mogłeś w pierwszym poście napisać że chodzi ci o lody a tak to wyszło że ty wrzuciłeś lody do jednego wora ze slodyczami :)
Szacuny
1663
Napisanych postów
27216
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
516400
Loisik
Szacuny
0
Napisanych postów
0
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
4
Ale temat jest na temat cukrów prostych, specjalnie podkreśliłem :) białka i tłuszcze mogę sobie odbić z kolacji zawsze.
Tak czy siak już dostałem odpowiedź- zaburza budowanie masy