...
Napisał(a)
Witam. Mam pytanie odnośnie wolnego testosteronu. Robiłem badania i wolny testosteron mam lekko poniżej minimum normy. Norma jest od 9 do 34 a ja mam 8.4. Moje pytanie czy biorąc testosteron z zewnątrz zwiększę wolny testosteron czy tylko calkowity? Mam też LH lekko powyżej normy. Moje LH wynosi 9.83 IU/I
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Wrzuc badania bezpośrednio na forum
treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
...
Napisał(a)
Niestety to badania które zlecił lekarz w Niemczech. Podejrzewam że ten niski testosteron to efekt przerwania cyklu i nie odblokowania się. Brałem teraz hcg i Clomid z nadzieją ze produkcja wolnego testosteronu powróci. Będę robil badania w przyszłym tygodniu. Wolny i calkowity testosteron estradiol i prolaktyna. Czy biorąc z zewnątrz testosteron podbija on też wolny czy tylko calkowity? I czy mając calkowity wysoki a wolny niski zbuduje się masę mięśniową?
...
Napisał(a)
witaj.
tak, bijac syntetyk podnosimy wolny i calkowity.
Wolny zazwyczaj kazdy bada z osob trenujacych bo on jest dla nas wazny z punktu pozyskiwania efektow treningowych. Test calkowity to test rowniez w "nieaktywnej formie" ktory np zwiazany jest z SHGB.
po wynikach widac, ze przysadka reaguje prawidlowo bo masz podnieisony LH czyli zwiekszone pobudzenie dla wydzielania testa w jadrach. fsh tez jest w normie, wiec tutaj mozna uznac, ze organizm poradzil sobie z odblokiem. SHGB jest rowniez nisko, wiec teoretycznie ilosc calkowitego testa tez bedzie niska.
tak, bijac syntetyk podnosimy wolny i calkowity.
Wolny zazwyczaj kazdy bada z osob trenujacych bo on jest dla nas wazny z punktu pozyskiwania efektow treningowych. Test calkowity to test rowniez w "nieaktywnej formie" ktory np zwiazany jest z SHGB.
po wynikach widac, ze przysadka reaguje prawidlowo bo masz podnieisony LH czyli zwiekszone pobudzenie dla wydzielania testa w jadrach. fsh tez jest w normie, wiec tutaj mozna uznac, ze organizm poradzil sobie z odblokiem. SHGB jest rowniez nisko, wiec teoretycznie ilosc calkowitego testa tez bedzie niska.
1
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!