Szacuny
1
Napisanych postów
1363
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
13270
Macie może pomysł dlaczego tak jest? Od razu powiem do jakich wniosków sam doszedłem:
-technikę mam dobrą(więc to nie sprawa tachniki)
-po treningu biceps jest nieziemsko napompowany a mimo to nie rośnie
-próbowałem go robić 2 razy w tygodniu(10 serii na każdym z treningów) i tylko zmalał(to akurat wiem dlaczego :P)
Wogóle to jest dziwna sprawa bo na początku mojej "kulturystycznej przygody" biceps rósł najlepjej a triceps prawie wogóle. Teraz to triceps rośnie szybko a biceps wcale :/ Wtedy robiłem taki trening:
2 razy w tygodniu:
-4 serie uginania ramienia z plecakiem w dłoni 12-10-8-6
-3 serie uginania ramienia z oparciem o kolano z plecakiem w dłoni 12-10-8
Plan teraz wydaje się głupawy bo nie używałem wtedy sztangi i prawie nie czułem napompowania :/ Może to sprawa tego że miałem wtedy 26 cm w łapie i dlatego tak to szybko rosło.
Czasem wydaje mi się że moje możliwości genetyczne sie wyczerpały. Obwód mojego bicepsa wacha się wokół 37,5. Zato w klacie mam 120 cm!
Instruktor kulturystyki i fitness oraz trener osobisty
Szacuny
315
Napisanych postów
5572
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
16915
Zły rozkład grup (tył barku przed plecami i.t.p.), przeładowany program (po co jeszcze te pompki do klatki, albo unoszenie sztangi przy barkach), biceps niepotrzebnie zaczynasz od ćwiczenia izolowanego.
Nie schodź poniżej 8-10 powtórzeń
Zmieniony przez - krzych666 w dniu 2007-03-13 15:51:22
Rekin rośnie przez całe życie... Bądź jak rekin, k***a!!!
Szacuny
13
Napisanych postów
1742
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
17683
Ja mam w wicie mniej od Ciebie i też mi się wydaje, że nie rośnie, a ćwicze ponad rok. Zaczynałem z 27 i na początku też rósł szybko. Od dłuższego czasu też mi się zdaje, że nie rośnie, ale to tylko pozory. Mozesz spróbować plan Mawashiego - porusz swoje bicepsy :) Hehe ja też mam bicki mniejsze niż inne partie, ale nie przejmuj się będą rosły nam kable